Jones “objasnio” zašto nije prihvatio meč protiv Sonnena: Moja pobjeda ne bi izgledala lijepo

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2012 09:33h Autor:

Jon Jones

Jon Jones je danas (vjerojatno već neko vrijeme) definitivno najomraženija ličnost u MMA svijetu. Nakon što je postalo jasno da je UFC zbog njegovog odbijanja meča protiv Chaela Sonnena morao otkazati cijelu priredbu u Las Vegasu, Jones je izgubio i ono malo simpatija koje je imao kod svojih malobrojnih fanova.

U prvom intervjuu nakon jučerašnjih šokantnih, ali i nezapamćenih zbivanja u najjačoj svjetskoj MMA promociji, Jones je pokušao obrazložiti svoju odluku. Pritom se ispričao svojim kolegama koji su zbog njega ostali bez gaže.

"Definitivno se ispričavam ostalim borcima na priredbi. Osjećam se užasno, no nije bila moja odluka da se event otkaže. Ja nisam taj koji donosi odluke", poručio je Jones za MMAJunkie i dodao:

"U svoje borbe ulažem dosta ponosa i uvijek želim pružiti ono najbolje što imam. Apsolutno svaki put kada ulazim u kavez ne želim samo pobijediti, želim ući i domirati. Želim da moja pobjeda izgleda lako i bez puno muke. Želim da izgleda lijepo."

UFC-ov prvak je otkrio zašto nije htio prihvatiti meč protiv donedavnog izazivača u srednjoj kategoriji, Chaela Sonnena.

"On je jedan sasvim drugačiji borac. Ovo je rat, ovo je strategija. U kavez moraš ući pripremljen i moraš prije ulaska odraditi svoju domaću zadaću. Ne bih bio isti ratnik kada bi samo slijepo uletio u ovako nešto. Morao bih se pripremati za Chalea dok bih skidao kilograma", opisuje svoje razloge prvak i dodaje:

"Osim toga, Greg Jackson nije u kampu do petka. Moj drugi trener Winkeljohn čak do sljedećeg utorka ili srijede. Bio bih prepušten sebi da se pokušam pripremiti za novog protivnika. To nije način na koji se priprema."

Jones je priznao da ga boli negodovanje UFC-ovih fanova, no da pri svojoj odluci jednostavno mora ostati.

"Da je ovo moja prva borba u UFC-u i da zaista nemam izbora, a da UFC od mene traži da uskočim, to je scenarij na koji bih vjerojatno pristao. No, sada sam UFC-ov prvak i tako se moram ponašati. Da sam prihvatio ovaj meč, to bi bio znak da je moj ego preuzeo dominaciju nad intelektom. Ovo je rat, a u rat se ulazi pripremljen. Kritike me zaista bole, no ostajem pored svoje odluke. Moram biti muškarac kakav jesam. Imam široku publiku, a s tim dolaze i neke kritike. Bit će svačega, ali ja uvijek moram činiti ono što me čini sretnim i ono što je po meni ispravno. Na kraju dana, moram odabrati najbolje rješenje i za svoju obitelj", zaključio je Jones.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI