Jones nevin?! Nowitzky natuknuo, Jonesov menadžer najavio dobre vijesti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2018 11:55h Autor:

Screenshot

Glavni čovjek UFC-ove borbe protiv dopinga, Jeff Novitzky, je u srijedu sudjelovao u MMA Podcastu Joea Rogana što je donijelo prilično ohrabrujuće vijesti za sve fanove bivšeg UFC prvaka Jona Jonesa.

“Bones” i dalje čeka početak procesa ispred nadležnih tijela nakon što je krajem prošle godine zatražio prolongiranje saslušanja radi dodatnog prikupljanja podataka koji bi mu mogli pomoći. Novitzky, iako nije mogao specifično govoriti o detaljima, je tijekom podcasta rekao da dokazi koje imaju “u ovom trenutku pokazuju da Jones nije namjerno upotrijebio doping”.

“Odmah unaprijed da kažem, a ovo sam već izjavio, mislim da nema smisla za jednog individualca, za UFC sportaša, a posebno za šampiona ili izazivača poput Jonesa Jonesa, koji je znao da će ga testirati, da uzme Turinabol kao sredstvo, ako pokušava namjerno varati. To proizlazi iz činjenice da je USADA redovito testirala Jonesa i da je bio negativan. Sve ukazuje da je zabranjena supstanca ušla u njegovo tijelo negdje poslije 7. srpnja, oko 8. srpnja, i da se radilo o jako maloj dozi koja je iz tijela vrlo brzo izašla. Ponovno kažem, jako je tu teško nešto sa sigurnošću tvrditi, ali u ovom trenutku situacija pokazuje da se ne radi o najmjernoj upotrebi”, rekao je Nowitzky koji nije siguran kako će se čitava situacija odigrati do kraja.

“U ovom trenutku, s obzirom na to gdje je proces stigao, nisam siguran kako će se sve ovo odigrati. Trenutačno traje proces, a Jon i USADA rade zajedno vrlo blisko. Znam da su prije tjedan ili dva odradili sastanak. bio je to prilično dug sastanak koji je, rečeno mi je, bio produktivan. Nisam dobio detalje sastanka ili što to znači da je bio produktivan, ali vjerujem da je ovo bitan detalj”, dodao je Nowitzky.

Jonesu, s obzirom da je “prekršitelj ponavljač”, prijete čak 4 godine suspenzije što bi zaista bilo katastrofalno za njegovu karijeru. Posebno jer bivši prvak već godinama muku muči sa suspenzijama i drugim pravnim problemima pa smo ga i proteklih sezona jako rijetko gledali u Octagonu.

Da stvari idu nabolje za Jonesa u ovom slučaju, dao je naslutiti i Jonesov dugogodišnji menadžer Malki Kawa. On je sinoć objavio intrigantnu poruku nakon što je Jonesov trener Brandon Gibson podijelio članak o gostovanju Nowitzkog u MMA Podcastu. Gibson je na Twitteru napisao “Ne mogu dočekati da se GOAT vrati”, a na to se Kawa nadovezao zagonetnom porukom:

“Uskoro… Samo čekajte!”

Očekivano, fanovi su ovo protumačili kao da ih čekaju dobre vijesti i da bi Jones na koncu mogao ponovno biti oputužen tek za nemar, a ne za namjerno vaanje. Tada bi mu i suspenzija mogla biti znatno kraća te bi “Bonesa” u Octagonu gledali u skorijem periodu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI