Jones likuje na društvenim mrežama jer je prošao doping test

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2019 11:00h Autor:

Jon Jones

Jon Jones je reagirao na vijest da je i službeno prošao doping test s UFC-a 232 što je prilično bitna informacija za njega s obzirom na sve što se dogodilo i događalo posljednjih tjedana.

Noćas je, naime, Andy Foster iz Komisije u Kaliforniji potvrdio da je Jones bio čist. Pod ovo “čist” je mislio da u svom organizmu nema niti jedan “piktogram” dugoročnog metabolita (M3) turinabola na koji je padao nekoliko puta posljednjih mjeseci.

Nakon što je prošao ovaj bitan doping test “Bones” se više ne mora brinuti da bi netko mogao uložiti prigovor na njegovo slavlje protiv Alexandera Gustafssona s UFC-a 232. Time je zadovoljen i preduvjet da od Komisije u Nevadi zatraži licencu koja mu je potrebna da bi u ožujku mogao braniti pojas prvaka protiv Anthonyja Smitha u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Jon Jones prošao doping test s UFC-a 232!

Nakon što su mediji objavili informaciju da je bio potpuno čist, Jones je odlučio proslaviti objavom na društvenim mrežama.

“Završio sam sa svojim takozvanim kriptonitom prije posljednje dvije runde”, napisao je Jones i dodao:

“Apsolutno ništa raketnog goriva nije pronađeno na mjesto ubojstva (Gustafssona) i htio sam se uvjeriti da ćete sigurno to vidjeti. Čini se kao da je to jedino na što ste se mogli fokusirati tijekom moje posljednje borbe. Interesantno će biti čuti isprike moje sljedeće žrtve. Samo još 51 dan, hoćete li svjedočiti tome?”

Prije sljedeće žrtve Jonesa 29. siječnja čeka saslušanje pred Komisijom u Nevadi koje će odlučiti hoće li uopće dobiti licencu za nastup ili ne.

Nažalost, Jones kao čovjek koji je opetovano padao na doping testovima, a probleme s kokainom i zakonom ne treba posebno naglašavati, ne bi trebao likovati nad nečim što je sasvim normalno za veliku većinu njegovih kolega – negativnim doping testom. Također se ne bi trebao niti čuditi što su “svi bili fokusirani na njegov doping test” s obzirom da je isti pao u tri navrata posljednjih mjeseci, a jedino u njegovom slučaju je napravljena iznimka i dopušteno mu je boriti se. Doduše, jedna Komisija u tome nije htjela sudjelovati s UFC-om i USADA-om, pa je Dana White morao čitav UFC 232 “staviti na avion” i otpremiti u Kaliforniju kod prijatelja Andyja Fostera.

U svakom slučaju i ova reakcija na negativan doping test pokazuje koliko Jon Jones još uvijek niti najmanje ne razumije situaciju u kojoj se našao. Što je svakako žalosno za UFC prvaka koji bi trebao biti uzor u borilačkom sportu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI