Jones i Cormier ostvarili uvjerljivo najbolju prodaju za UFC u 2017. godini

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.08.2017 23:53h Autor:

Comrier i Jones UFC 214

UFC je napokon ostvario jedan financijskih uspjeh u ovoj godini, posebno kada se gleda samo ona. UFC 214 ostvario je prodaju prijenosa blizu milijunske te su time Jon Jones i Daniel Cormier opravdali najave o možda najvećem UFC revanšu do sada.

Trenutne brojke kabelskih operatora govore o 866.000 prodanih prijenosa što je za nešto više od 50.000 bolja brojka od eventa na kojem se nalazio njihov prvi duel. No, za UFC je još važnije kako je ovo bez konkurencije najbolja prodaja u 2017. godine, gdje do sada nisu prešli 300.000, odnosno prvih šest evenata je u zbroju imalo nešto manje od milijun i pol prodaja.

Promociji će također biti bitno što event ni u kom slučaju nije razočarao, nego je ponudio pravi spektakl, uz tri borbe za titulu i dva vrhunska duela sjajnih boraca. Uostalom, samo tri tjedna ranije je održan UFC 213 u sklopu International Fight Weeka, koji je doveo do samo 135.000 prodaja. Ovo je možda napokon dobar znak za vlasništvo UFC-a, budući da je prodaja konstantno padala još od UFC 205 u Madison Square Gardenu, kojeg su predvodili Conor McGregor i Eddie Alvarez.

UFC do kraja godine priprema još četiri PPV eventa, a za sada izgleda kako da bi barem dva od njih mogla ponuditi spektakularan program. Tko zna, možda ova godina za UFC neće biti toliko razočaranje. No, moraju im se ipak poklopiti još barem dvije prodaje u ovom rangu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI