Jones bira Cormiera za pobjednika, ali radije bi se borio s “Rumbleom”

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.10.2016 16:38h Autor:

Anthony Johnson i Daniel Cormier

I dok Jon Jones čeka saslušanje zbog pada na doping testu te mu prijeti suspenzija, za pojas koji je nekada držao će se po drugi put boriti prvak Daniel Cormier i Anthony “Rumble” Johnson.

Jones se za pojas koji nikada nije izgubio u borbi trebao natjecati protiv Cormiera u srpnju na UFC-u 200, ali zatim je antidopinška agencija USADA potvrdila da je nalaz njegovog testa pozitivan zbog čega je izgubio svoju priliku da vrati pojas, a sad će na UFC 206 priredbi 10. prosinca svoju drugu šansu dobiti Johnson.

Iako mu je Comier najveći rival u karijeri Jones vjeruje da će prvak zadržati naslov.

“Da se moram kladiti izabrao bih DC-a, kompletniji je borac”, poručio je Jones putem Twittera.

Cormier i Johnson su se već borili na UFC-u 187. u svibnju 2015. Tada se zapravo Jones trebao obračunati s “Rumbleom” nakon što je u siječnju naslov obranio protiv Cormiera, no suspenzija zbog prometne nesreće koju je skrivio ostavila je polutešku kategoriju bez prvaka, a Comier i Johnson su se borili za upražnjeni naslov. Cormier je porazio Johnsona gušenjem s leđa u trećoj rundi i postao novi prvak.

Iako vjeruje da će Cormier ostati prvak “Bones” bi se za naslov radije borio s Johnsonom budući da je DC-a već uvjerljivo pobijedio dok je Johnson jedini borac iz vrha divizije s kojim još nije djelio kavez.

“Radije bih se za titulu borio s Rumbleom. Na taj način bih počistio diviziju i vratio pojas u jednom potezu”, napisao je Jones.

Veliki je upitnik kada će se Jones vratiti i hoće li izbjeći suspenziju. U prilog mu ide to što je uspio dokazati da je koristio konaminirane suplemente zbog kojih, kako tvrdi, je i pao na tastu. No čak i ako ta obrana prođe kod USADA-e 10. studenog ga čeka sastanak s Atletskom komisijom Nevade koja operira neovisno o USADA-i i pitanje kako će tretirati učestalo problematičnog borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI