Jones bi radije ostao upamćen kao “opaki jebač” nego kao najbolji borac svih vremena

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.12.2018 10:15h Autor:

Jon Jones

Unatoč suspenzijama zbog pozitivnih doping testova i ostalim problemima koji su sputavali njegovu karijeru, Jona Jonesa mnogi već sada smatraju najboljim borcem koji se ikada natjecao u slobodnoj borbi.

No ako se samog “Bonesa” pita, on razgovor o tome tko je GOAT ne smatra toliko relevantnim i radije bi da ga obožavatelji jednostavno pamte kao opasnog borca. Svoje stavove Jones je objasnio putem telefona na press konferenciji za UFC 232 na kojem će se idućeg vikenda, 29. prosinca, vratiti u Octagon nakon godinu i pol dana u revanšu protiv Alexandera Gustaffsona.

“Ne, ne mislim da sam najbolji- ne mislim da vas jedna borba definira, jedna borba ne određuje moju karijeru”, rekao je Jones. “Poanta je u cijelom putovanju, ne u samo jednoj borbi. Mislim da će se uvijek voditi debata oko tog tko je najbolji. Najbolji je onaj tko je trenutno najuspješniji. Mislim da MMA fanovi jako brzo zaborave postignuća mnogih ljudi.”

Jones ističe primjere drugih velikana koji su godinama dominirali svojim težinskim kategorijama i pomogli popularizaciji i razvitku sporta.

“Na primjer, Andesona Silva više uopće nije u razgovoru kao najbolji svih vremena, što je šteta jer on je toliko učinio za sport. Jose Aldo- ti tipovi su godinama dominirali, toliko su napravili za naš sport i onda dožive jedan poraz i sad više nisu najbolji. Znam da se taj razgovor uvijek svodi samo na mišljenja i ja se moram fokusirati na stvari koje mogu kontrolirati, a to je da budem maksimalno spreman za svaku borbu i da na kraju dana moja ruka bude podignuta.”

Jones se stoga uopće ne zamara statusom najboljeg i želi da ga se pamti kao borca koji je dominirao svojom konkurencijom iako nije savršen ili uzoran model prvaka.

“Koja je moja ostavština? Što bih htio da bude? Na kraju dana, to da sam opaki jebač. Samo opasni frajer. Jesam li savršen? Ne. Jesam li kršćanin koji psuje? Da. Volim li Boga? Da. Volim li svoju obitelj? Da. Jesam li opaki jebač u tom ringu? Da.”

“To je to, čovječe. Jedna stvar koju sam shvatio jest da, ako si prvak, ne moraš nositi odijelo svaki dan, ne moraš biti politički korektan, ne moraju se svi klinci ugledati u tebe i reći da si anđeo. Tko je rekao da prvak mora biti takav?”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI