Jona Jonesa USADA testirala prvi put u 2018. (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.08.2018 10:52h Autor:

Jon Jones

I dalje se nije poznata sudbina borca kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih u povijesti slobodne borbe – Jona Jonesa. Bivši dvostruki UFC prvak čeka na konačni rasplet situacije i USADA-inu finalnu odluku koja bi trebala stići u narednim tjednima.

No, “Bones” je, kako pišu američki mediji, testiran upravo od strane USADA-e ovih dana. I to prvi put u 2018. godini. Što to točno  znači, hoćemo li saznati rezultate tog testa i kakav utjecaj bi ova testiranja trebala imati na njegovu daljnu karijeru nije poznato.

Podsjećamo kako je Amerikanac pao na testu uzorka koji je prikupljen na dan vaganja, odnosno samo 24 sata prije UFC-a 214 2017. godine gdje je svladao Daniela Cormiera i ponovno se okitio pojasem UFC prvaka. Bio je to njegov povratnički meč koji je trebao nagovijestiti novo poglavlje u karijeri, ali i općenito u životu za Jonesa. Nekoliko dana kasnije objavljeno je kako je Jon pao na doping testu te mu je pojas prvaka u poluteškoj kategoriji oduzet. Od tada se vodi dugotrajan i mukotrpan proces ispred tijela Atletske Komisije i USADA-e.

S obzirom na status prekršitelja ponavljača, Jonesu prijeti i do 4 godine suspenzije. Ipak, sve ide prema tome da će se “Bones” izvući s puno kraćom kaznom. Naime, i glavni čovjek UFC-a za ovakva pitanja Jeff Novitzky je u više navrata izjavljivao kako i sam smatra da se radilo o konaminiranim suplementira. Razlog zbog kojeg vjeruje u takav scenarij jest mikro doza nedozvoljene supstance koja je pronađena u Jonesovom tijelu, a koja je vrlo brzo nestala.

“Odmah unaprijed da kažem, a ovo sam već izjavio, mislim da nema smisla za jednog individualca, za UFC sportaša, a posebno za šampiona ili izazivača poput Jonesa Jonesa, koji je znao da će ga testirati, da uzme Turinabol kao sredstvo, ako pokušava namjerno varati. To proizlazi iz činjenice da je USADA redovito testirala Jonesa i da je bio negativan. Sve ukazuje da je zabranjena supstanca ušla u njegovo tijelo negdje poslije 7. srpnja, oko 8. srpnja, i da se radilo o jako maloj dozi koja je iz tijela vrlo brzo izašla. Ponovno kažem, jako je tu teško nešto sa sigurnošću tvrditi, ali u ovom trenutku situacija pokazuje da se ne radi o najmjernoj upotrebi”, rekao je Nowitzky koji nije siguran kako će se čitava situacija odigrati do kraja.

U međuvremenu Jones trenira u svojoj novoj garaži i redovito najavljuje skorašnji povratak. Mnogi vjeruju kako UFC glavni meč UFC-a 230 čuva upravo za njega jer bi se čitava situacija mogla razriješiti do priredbe u New Yorku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI