Jon Jones: Želim se boriti protiv Cormiera, no u tešku kategoriju ne idem!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2019 21:04h Autor:

Jon Jones & Daniel Cormier

Jon Jones otvoreno je iznio svoje mišljenje o trećoj borbi protiv Daniela Cormiera. Otkrio je kako je spreman za nju, no sumnja da će se ona dogoditi. Kao razlog toga je iznio svoje sumnje u Cormierov povratak u polutešku kategoriju, dok je on dodao razloge zbog čega se protiv njega ne namjerava boriti u teškoj.

Sve dok se Daniel Cormier ne umirovi, treća borba protiv Jona Jonesa bit će nešto o čemu se špekulira u MMA krugovima i nešto što će uvijek biti Cormierova tiha patnja. Trenutno obojica imaju ugovorenu borbu za srpanj, odnosno kolovoz, no nakon toga je sve moguće. O možebitnoj trećoj borbi protiv Cormiera, Jones je govorio u showu Open Mat, Dana Hardyja. Iako je Cormier najavio kako treća borba mora biti u poluteškoj kategoriji, jer ga je Jones prva dva puta savladao u njoj, trenutni prvak te kategorije smatra kako se to neće dogoditi.

“On se definitivno neće vraćati u polutešku kategoriju. Govori da hoće, no nema šanse da se to ostvari. Posvetiti svoj život tome da izgubi toliku količinu kilograma, a da ponovno bude poražen, to bi ga uništilo. Treba ogromna hrabrost za napraviti tako nešto. Sumnjam da je spreman proći treći put kroz sve to”, iznio je Jones svoje mišljenje.

Druga opcija naravno je teška kategorija, u kojoj fanovi Jonesa već dugo žele vidjeti. Cormier je trenutno prvak iste i iduća borba predstavlja mu obranu pojasa. Nema nikakve sumnje kako bi on u njoj rado dočekao Jonesa, no to se neće dogoditi.

“Ja sam realan čovjek. Daniel Cormier je posebna vrsta sportaša i može pobijediti svakoga. Mislim kako najviše šanse da ikad doživim poraz imam protiv njega. Zato mi nema smisla davati mu prednost u snazi i energiji. Ja trenutno lakoćom skidam na 93 kilograma. Zbog svega toga ne vidim smisla boriti se protiv čovjeka koji je tehnički na mojoj razini, a davati mu bilo kakvu startnu prednost. Nema šanse da ću to napraviti. Realan sam i prepun respekta prema vještinama Daniela Cormiera”, otkrio je Jones zbog čega se neće upustiti u ono što on smatra prevelikim rizikom.

Još je iznio svoju prognozu iduće Cormierove borbe. Naravno, riječ je o revanšu protiv Stipe Miočića. Smatra kako Stipe ima svoju priliku za pobjedu, ali je pitanje može li uspjeti ostvariti ono što je potrebno da bi uspio provesti potrebnu taktiku u djelo.

“Stipe će ovog puta odraditi bolju borbu, no mislim kako će DC ponovno pobijediti. DC je nevjerojatan borac. Njegova fleksibilnost i brzina su mi nevjerojatni kad usporedim s time kako je on građen. Sumnjam da postoji puno boraca koji mogu pobijediti DC-a. Da bi ga pobijedio, moraš ga iznenaditi udarcem koji će ga nokautirati. Stipe ima sposobnost to napraviti. Pitanje je samo hoće li ga pogoditi. DC je pametan borac, vjerujem kako će u potpunosti iskoristiti svoje hrvanje i ponovno doći do pobjede”, prognoza je vjerojatno najboljeg borca svijeta.

Cijeli razgovor Hardyja i Jonesa možete pogledati u videu ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI