Jon Jones suspendiran na godinu dana!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2016 22:31h Autor:

Jon Jones

Jon Jones je saznao dužinu trajanja svoje suspenzije, a ona je ipak malo veća od one kojoj se borac nadao. Natjecanju će se moći vratiti u srpnju iduće godine.

Nakon izlaganja novih dokaza, Jones i njegov pravni tim su se nadali kako bi suspenzija mogla biti i manja, odnosno da bi već početkom iduće godine borac mogao biti nazad u kavezu. U skladu s time su bile i njegove izjave na društvenim mrežama, odnosno Jones je vratio jedan izuzetno bahati pristup, kako prema drugim borcima, tako i prema fanovima.

Ipak, USADA ga je razočarala i odredila mu maksimalnu moguću kaznu, obzirom na prekršaj koji je počinio. Dodali su kako je Jones bio previše neoprezan te da nije poduzeo sve potrebne mjere opreza i kontrole prije nego je uzeo proizvod koji je sadržao zabranjenu supstancu. Podsjećamo, riječ je o pilulama za poboljšanje seksualne aktivnosti. Jones je izjavio kako je prilikom uzimanja o mogućim posljedicama upitao timskog kolegu koji mu je pilule dao. Komisija to nije smatrala dovoljnim oprezom.

Jones će se tako doći vratiti u kavez 6. srpnja iduće godine, pa možemo očekivati da ga vidimo iduće godine na nekom od evenata unutar “International Fight Weeka”. Do tada bi se trebale održati minimalno dvije borbe za “Jonesov” naslov prvaka poluteške kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI