Jon Jones provaljen?! Evo logičnog i stručnog objašnjenja zašto je pao na doping testu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.08.2017 13:24h Autor:

Ilustracija

“Jon Jones je dobar u tri stvari: U premlaćivanju ljudi, u tome da uvijek nešto zasere i u tome da nas iznevjeri!” – izjavio je Brandan Schaub u svom popularnom podcastu “Big Browne Breakdown” koji prati sve više MMA fanova.

Analizirajući posljednji pad na doping testu Jona Jonesa Schaub je ustvrdio da za UFC prvaka više nema popusta i nema prilika nakon što je problematična UFC zvijezda treći put pala na doping testu. “Više nisam njegov fan, više nisam ljubitelj Jona Jonesa. Ovo je stvarno previše”, smatra Schaub koji je i sam na početku vjerovao da je Jones žrtva slučajnosti i nesreće.

No, Schaub je od “stručnjaka za doping”, koji tvrdi da poznaje apsolutno svaki aspekt upotrebe nedopuštenih sredstava, dobio vrlo stručno objašnjenje za Jonesov posljednji pad na doping testu koji se u prvi mah čini zaista nelogičan. Naime, Jones je prošao nekoliko nasumičnih testova, a pao je na onom koji je znao da mu slijedi. UFC prvak je sporni uzorak dao na dan vaganja, samo 24 sata prije ulaska u Octagon. Oni koji podupiru Jonesa i vjeruju da je nevin su se s pravom pitali “zašto bi Jones uzeo oralni steroid koji mu ne bi donio ništa u samom meču, a zbog kojeg bi sigurno pao na doping testu?”

Schaubov izvor, čije ime nije htio otkriti, za to ima vrlo logično i stručno objašnjenje. Prema njemu Jones nije originalno uzeo sporni Turinabol, nego je namjeravao uzeti jednu drugu supstancu – Mibolerone!

“Jones nije pokušavao uzeti Turinabol. On već neko vrijeme vježba s dizačima utega, a oni koriste nešto što se zove Mibolerone. To je droga zbog koje je navodno Tyson u napadu bijesa odgrizao uho Holyfieldu. Zašto ljudi ovo uzimaju? Zato što je jako teško pasti na testu, ako koristite MIB, što je ulični naziv za ovaj doping. Radi se o dopingu koji se mikrodozira i zato iz tijela nestaje unutar par sati. Osim toga i metabolite tog dopinga je gotovo nemoguće otkriti. Kod nekih drugih dopinga metaboliti ostaju prisutni još mjesecima, ovdje to nije slučaj.”

“Radi se o dopingu koji se ne uzima u miligramima, nego u mikrogramima. Problem s ovim dopingom je što se radi o nečemu ilegalnom i nemoguće ga je dobiti na legalnom tržištu. Zato se kupuje na ilegalnom tržištu, ali tada više ne znate što zapravo dobivate. Obično vam podvale Vinstrol, Turinabol ili neke slične steroide umjesto pravog MIB-a. Oni koji koriste pravi MIB nikada ne budu uhvaćeni. Oni koji dobiju MIB od lošeg izvora, uvijek na koncu padnu na doping testu radi drugih suspstanci kojima je njihova kontaminirana.”

“MIB nije nešto što morate nakrcati u svom tijelu da djeluje. Radi se o supstanci koja odmah ima učinak. Već nakon 30 minuta osjetite pojačanu agresiju, kakvu nikada niste osjetili. Sve što se zna o Jonesovom padu na doping testu savršeno odgovara uporabi ove supstance. Ako pratite njegov trening kamp, zaista se možete zapitati zašto bi Jones upotrijebio steroid poput Turinabola koji morate duže vremena uzimati da bi imao učinka? Ali za nas koji koristimo MIB sve je vrlo logično. Znamo da je htio ubiti DC-a u kavezu, ali je na koncu dobio loš proizbod. MIB se isključivo kupuje na crnom tržištu”, zaključuje Schaubov izvor.

Čitav dio Schaubovog podcasta o Jonesovom padu na doping testu pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI