Jon Jones priznao krivnju i nagodio se te je osuđen na 18 mjeseci uvjetno

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.09.2015 18:03h Autor:

Jon Jones

Trenutno suspendirani UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jon Jones, izašao je pred sud savezne države New Mexico te saznao svoju kaznu za incident iz travnja. Jones, kojeg je sudac nazvao sretnim, osuđen je na 18 mjeseci uvjetno.

Jones je tako uspio izbjeći izlazak pred porotu, nakon što se uspio nagoditi s drugom stranom, odnosno odvjetnici su se uspjeli dogovoriti. Jones je tako osuđen na 18 mjeseci uvjetno, sudac mu je rekao kako je danas on vrlo sretna osoba, a Jonesov odvjetnik je rekao da mu je ova cijela situacija poslužila kao "poziv na buđenje".

Inače, Jonesov odvjetnik se podosta fokusirao na njegovu karijeru, izjavivši kako bi mu službena tužba mogla uzrokovati probleme oko nastupa izvan SAD-a, kao i oko nastupa unutar casina, gdje se neki eventi, ponajviše u Las Vegasu, održavaju. Nakon izlaganja odvjetnika, sudu se obratio i sam Jones koji je rekao:

"Ovdje sam kako bih preuzeo odgovornost za moje postupke te prihvatio kaznu za njih. Nadam se kako mogu dobiti novu priliku, koju bih iskoristio da se promijenim. Velike isprike dugujem mojim fanovima, zbog ove cijele sramote koju sam priuštio sebi i njima."

Zanimljivo, odvjetnik je zatražio da Jones može zadržati jedan primjerak oružja kod kuće, budući da je riječ o javnoj osobi, no to mu nije dozvoljeno. No, nastupi su mu ipak dozvoljeni, budući da mu je unutar uvjetne kazne dozvoljeno napustiti mjesto obitavanja u slučaju poslovnih obaveza. 

No, ono što je najvažnije, Jones se na kraju itekako izvukao, budući da neće postati krivično gonjena osoba, što je izuzetno teška okolnost po američkim zakonima, ukoliko vam se nalazi u dosjeu. 

Naravno, ova cijela situacija otvara vrata za brzi Jonesov povratak u UFC. Dana White je nedavno izjavio kako će Jones odmah dobiti priliku boriti se za pojas, odnosno vratiti ga u svoje vlasništvo, što bi moglo značiti da bi se s pobjednikom borbe Cormiera i Gustafssona mogao naći već početkom iduće godine. No, za sve je prvo potrebno sačekati službenu izjavu UFC-a ili Dane Whitea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI