Jon Jones podvrgnut poligrafskom testiranju radi doping skandala

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2018 11:15h Autor:

Jon Jones

Američki mediji javljaju kako je bivši UFC prvak Jon Jones, u naumu da dokaže svoju nevinost kada je u pitanju uzimanje nedopuštenih sredstava, odlučio podvrgnuti se poligrafskom testiranju.

Prema navodima izvora iz UFC, Jones je test prošao. No, problem je što to baš ništa ne dokazuje, niti rješava kada je u pitanju slučaj koji praktički još uvijek nije niti počeo.

Podsjećamo kako je Jones pao na doping testu na dan vaganja uoči UFC-a 214 proteklog ljeta. Iako je uvjerljivo pobijedio Cormiera vrativši pojas prvaka poluteške kategorije, uslijedio je hladan tuš kada se saznalo da je – varao.

On je, očekivano, to porekao te tvrdi da je žrtva kontaminiranih suplemenata. U naporu da u vlastitoj istrazi pronađe dokaze za tako nešto, Jones i njegov tim su uspjeli isposlovati prolongiranje prvog saslušanja ispred Atletske Komisije Kalifornije za veljaču. Proteklih tjedana su se u javnosti pojavile informacije kako se nešto ipak miče u pozitivnom sijeru za problematičnog bivšeg prvaka, no za sada nema konkretnih informacija točno što.

Treba spomenuti i da je Jones u 2016. pao na doping testu. Tada je bio pozitivan na Letrozol i clomiphene uoči nastupa na UFC-u 200. I tada je tvrdio da je žrtva vlastite nesmotrenosti, odnosno da nije uzimao steroide, nego pilule za potenciju. Umjesto dvije godine, dobio je godinu dana suspenzije iako stručnjaci tvrde da su mu dokazi i tvrdnje koje je prezentirao na saslušanjima bili na klimavim nogama.

Može li Jones i drugi put udobrovoljiti Komisiju i isposlovati manju kaznu od one propisane? S obzirom da je prekršitelj ponavljač, Jonesu prijete čak četiri godine suspenzije što bi prakički njegovu karijeru gurnulo u provaliju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI