Jon Jones otišao na dodatno VADA doping testiranje

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.12.2018 10:19h Autor:

Jon Jones i Dana White

Nakon što prije samo par dana to isto nije napravio, Jon Jones je jučer pristupio  programu doping testiranja pod jurisdikcijom Dobrovoljne doping organizacije (VADA).

Kalifornijska atletska komisija je odlučila Jonesu dati licencu za subotnju borbu protiv Alexandera Gustafssona, no ipak su naredili testiranje kod spomenute doping organizacije. Ista komisija je Jonesu već ranije to isto preporučila, no on to prošlog tjedna nije napravio. Ipak, kada je ovakva situacija, više nije imao izbora. To bi značilo kako komisija, ukoliko bude nezadovoljavajućih rezultata, i dalje može uskratiti licencu. Ali, isto tako se ne zna je li Jones odmah dao i uzorak ili je samo službeno pristupio programu. Taj podatak nije nigdje naveden.

Dio ovog programa Jones će sada morati biti tri do šest mjeseci, što bi značilo kako je trenutno postao jedini UFC borac unutar dva programa doping testiranja. Drugi je naravno onaj obavezni svim UFC borcima, pod jurisdikcijom USADA-e. Zanimljivo je kako će cijena VADA testiranja biti pokrivena putem 205.000 dolara, koje je Jones uplatio kalifornijskoj komisiji kao kaznu za prošli doping pad.

Što se tiče VADA-e, u pitanju je Dobrovoljna (volonterska) doping organizacija, čijem testiranju borci pristupaju, kao što je u samom imenu navedeno, dobrovoljno odnosno volonterski, s ciljem vlastitog dodatnog kontroliranja. Ipak, Jones je sada za korištenje iste dobio naređenje od strane komisije koja je spasila njegovu UFC 232 borbu. Na kraju, nakon takve usluge ovo je uistinu mala cijena za naplatiti ju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI