Jon Jones obratio se javnosti povodom izricanja “oslobađajuće suspenzije”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2018 12:33h Autor:

Jon Jones

Povodom objave trajanja njegove suspenzije, što bi se ukratko moglo nazvati oslobođenjem od iste, Jon Jones obratio se javnosti te je najavio novi period svoje vladavine.

Jonu Jonesu nepobitno je dokazano korištenje turinabola, potvrđeno je kako je kriv te mu je izrečena kazna. U pitanju je kazna od 15 mjeseci izvan borilišta, odnosno Jones je još jednom u karijeri suspendiran. No, zašto onda svi na ovo gledaju kako da je Jon Jones nevin i oslobođen, zašto se stvorila ta slika u javnosti? Lako je zaključiti.

Naime, pošto je riječ o retroaktivnoj suspenziji, odnosno njen start je onog dana kada je napravljen uzorak, Jonesova danas izrečena suspenzija zapravo traje tek nešto više od mjesec dana. Naravno, posljednjih godinu dana on je izvan borilišta zbog navedene situacije, no kada znamo da mu je prijetila suspenzija u trajanju od četiri godine, ovo uistinu izgleda kao oslobađajuća presuda. U takvom tonu je i javno obraćanje samog Jona Jonesa.

“Teško je izraziti se u ovom trenutku, no definitivno mogu reći kako je moje srce prepuno zahvalnosti i poštovanja. Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene u ovom teškom periodu života, to mi znači sve na svijetu. Sada je vrijeme za namjestiti fokus na prave stvari i krenuti naprijed. Veličina je ono što sam oduvijek lovio i sada se vraćam na taj put. Cilj je vratiti se na tron i mogu reći kako je moja povratnička sezona započela.”

Jon je tako najavio napad na titulu poluteške kategorije, koja neće još dugo biti kod Daniela Cormiera, budući da se isti namjerava umiroviti prije 20. ožujka iduće godine, kada puni 40 godina. MMA javnost podijeljena je po pitanju povratka Jonesa. Neki smatraju da je USADA napravila smiješnu stvar ili da je čak bila potplaćena od strane samog borca ili UFC-a, dok se drugi vesele povratku vjerojatno najtalentiranijeg borca u MMA povijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI