Jon Jones: Ne volim kokain, ali bio sam ovisan o marihuani

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.11.2015 11:38h Autor:

Jon Jones

Jon Jones je ove godine bio u središtu pozornosti medija zbog problema u kojima se našao. Još prije nego je uhićen zbog bijega s mjesta prometne nesreće te suspendiran od strane UFC-a, Jones se našao u problemima jer je prilikom testiranja utvrđeno da je konzumirao kokain.

Jones zbog toga nije suspendiran jer kokain je po pravilima WADA-e (Svjetska anti-dopinška agencija) zabranjen samo za vrijeme natjecanja, a ne izvan njega. Upravo to se dogodilo s Jonesovim testiranjem. Pozitivan je bio na kokain prije meča, a zapravo tada nije trebao biti niti testiran na kokain. Drugi problem u kojem je zabrljala Atletska komisija Nevade je što su objavljeni rezultati testiranja koje se uopće nije trebalo raditi.

Jones je posljednjih mjeseci imao drugih briga, ali očito nije zaboravio što se dogodilo.

"Imam mogućnost da unutar tri godine tužim Sportsku komisiju Nevade. Nemam opravdanja što sam uzimao kokain, ali niti oni nisu imali pravo testirati me u tom trenutku na kokain te objaviti rezultate. O kokainu sam slušao više nego li o bilo čemu drugom vezano uz moju karijeru. Naštetili su mi i mogu samo reći da nisam zaboravio što se dogodilo.", izjavio je Jones.

Što će učiniti i hoće li pokrenuti tužbu nije otkrio, ali ima svoje mišljenje o ovom tijelu koje je suspendiralo Nicka Diaza na pet godina zbog toga što je treći put bio pozitivan na marihuanu.

"Ne bih previše duboko ulazi u cijelu priču, ali sve te priče oko Sportske komisije Nevade, kazna koju su izrekli Nicku Diazu te činjenica da su pustili moje rezultate u javnost postavlja određena pitanja. Imam osjećaj da oni mogu bilo kome učiniti što god žele. Netko im se mora suprotstaviti i preispitati njihovu moć, ili se treba pronaći određeni način kontroliranja njihovog djelovanja.", dodao je Jon Jones u razgovoru s Arielom Helwanijem.

"Cijela ta stvar s kokainom je luda. Ne volim kokain, nisam taj tip. Pušio sam marihuanu često i to znaju oni koji me poznaju. Volim i popiti te sam tulumario s najboljima. No, ovo s kokainom… Jednu sam noć probao kokain i drugo jutro se pojavi komisija zbog testiranja. Ovo je išlo u prilog onima koji me ne vole. Bio sam ovisan o marihuani, ali da sam konzumirao kokain ne bih mogao ostvariti sve što sam ostvario. Kad imaš rezultate i konzumiraš marihuanu onda teško možeš priznati da si ovisnik. No, bio sam ovisnik, ali sad više nisam i osjećam se slobodno. Sretan sam zbog svega što mi se dogodilo jer sad mogu jasnije sagledati stvari."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI