Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jon Jones je pao na testu zbog jedne loše odluke, a ne zbog dugotrajnog čina? | Fight Site

Jon Jones je pao na testu zbog jedne loše odluke, a ne zbog dugotrajnog čina?

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2015 21:19h Autor:

Jon Jones

Jon Jones je 4. prosinca podvrgnut nenajavljenom testu na droge koje se mogu koristiti izvan natjecanja te je otkriveno da je UFC-ov prvak poluteške kategorije bio pozitivan na kokain. UFC je tu vijest "odgodio" do završetka UFC-a 182 i meča Jones vs. Cormier.

Dva dana nakon meča je objavljeno da je Jones svojevoljno otišao u rehabilitacijski centar kako bi se odviknuo od kokaina, no ta rehabilitacije je, navodno, trajala samo jedan dan.

Portal Deadspin je izvijestio da su neki od Jonovih problema ukorijenjeni u njegovoj okolini.

"Mislim da Jon ima problem", rekao je netko blizak Jonesu dodavši da sumnja da će Jon dobiti pravu pomoć. "Nije okružen pravim ljudima."

Izgleda da Jonesov menadžer, Malki Kawa, najgore utječe na prvaka, što nije nepoznato ljudima koji su imali posla s njim.

Kako se čini, Jones je pao na nenajavljenom testu zbog jednokratne greške, ne dugoročnog konzumiranja, kako su neki izvori potvrdili. Članak Deadspina u sebi ima glasinu (postavljenu kao pitanje) da se Jones jednom "sakrio ispod kaveza kad su ispitivači Atletske Komisije nenajavljeno došli u dvoranu."

Zbog ovog slučaja koji, poput požara djeluje na MMA, poprima sve veće i ružnije razmjere. Postavlja se pitanje zašto je vodstvo UFC-a sakrilo rezultate testa, zašto je Atletska Komisija Nevade van natjecanja testirala borca na droge koje se mogu koristiti van natjecanja, zašto je Jones, zbog kokaina, izbjegao oduzimanje pojasa, suspenziju, novčanu kaznu i eventualni otkaz u UFC-u, a Nick Diaz dobio godinu dana suspenzije i novčanu kaznu zbog pušenja marihuane koja, poput kokaina, ne poboljšava izvedbu borca? Da li vrsta i jačina sankcija prema borcima ovise o količini novca koju taj borac donese UFC-u? Zašto su svi borci jednaki, a neki jednakiji?

S ovakvim pitanjima, vjerujem da će bilo kome biti vrlo teško dogovoriti intervju s Jonom Jonesom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI