Jon Jones ima savjet za Rondu: “Njena priča ne mora ovdje završiti”

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.01.2017 19:49h Autor:

Ronda Rousey

Bivši UFC-ov prvak Jon Jones prokomentirao je situaciju oko Ronde Rousey koja je poražena od prvakinje Amande Nunes u prvoj borbi nakon više od godinu dana.

Nunes je u samo 48 sekundi nokautirala Rondu čiji je veliki povratak UFC najavljivao mjesecima. Rousey je nakon poraza poručila da mora razmisliti o budućnosti, a mediji nagađaju je li to bila njena posljednja borba.

Jones je trenutno pod suspenzijom zbog pada na dopinškom testu. Bivši prvak je nakon niza afera i oduzimanja titule prolazio kroz teško razdoblje, a Rondi je udijelio savjet iz svog iskustva.

“Moj savjet Rondi je – digni se i pokušaj ponovo. Mislim da je najvažnije za nju da pokaže fanovima kako je uistinu velika tako da pokaže hrabrost i pokuša još jednom. Ono što napravi sljedeće će biti presudno za njenu ostavštinu. Nadam se da će odlučiti da ne bude slomljena. Njena priča ne mora ovdje završiti. Vjerujem da može pobijediti 90 posto divizije. Puno još batina treba podijeliti, puno još novca zaraditi”, poručio je Jones i osvrnuo se na Rondinog trenera kojeg mnogi krive za njen pad.

“Izgleda da je cijeli MMA svijet protiv njenog boksačkog trenera. Nisam ga nikad vidio na djelu, ali možda nije u njemu problem. Možda treba doći u veći MMA tim. Biti uz ostale opake borce i dijeljenje pozornice može biti koristno, mogu povećati vašu poniznost. U ovakvom sportu to ne može biti loše”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI