Jon Jones: Dokazat ću da ne trebam steroide kako bih bio najbolji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.12.2018 15:25h Autor:

Rogan i Jones

Jon Jones tvrdi: “Dokazat ću da ne trebam steroide da bih bio najbolji!”

Radi se o njegovoj izjavi za Sports Illustrated u kojoj je najavio i nadolazeći povratnički meč protiv Alexandera Gustafssona 29. prosinca u Las Vegasu.

Upitan je li razmišljao o potpunom odlasku iz sporta nakon posljednjeg doping skandala, bivši UFC prvak odgovara potvrdno!

“Da, razmišljao sam o tome. Razmišljao sam neko vrijeme, ali tek kada su se optužbe pojavile. Shvatio sam da mi prijete četiri godine suspenzije, možda se ne bih mogao boriti čak četiri godine. Razmišljao sam o ideji da samo zaboravim na MMA. Možda da se počnem baviti nekretninama ili nešto slično”, odgovara “Bones”.

UFC-ova mega zvijezda i dalje tvrdi da nikada nije uzimao steroide, unatoč nekoliko doping skandala koje ima u svom CV-ju.

“Netko me je i direktno pitao: ‘Jon, jesi li uzimao steroide?’. Zaista me ozbiljno pitao, rekao mi je da mogu biti iskren. Ja sam odgovorio: ‘Ne, nisam’.”, otkriva UFC prvak i dodaje:

“Onda mi je ista ta osoba rekla da onda nema smisla odlaziti iz sporta. ‘Ako nisi uzimao steroide, zašto se sramiš? I zašto si žalostan? Vrati se u sedlo’ – rekla mi je ta osoba. Na koncu sam odlučio prihvatiti da će ovo trajati neko vrijeme, ali čim sam prihvatio ovakav stav, sve je bilo vrlo brzo gotovo.”

Jones priznaje da je u jednom trenutku upao u depresiju jer više nije bio na tronu UFC-a…

“Bez identiteta UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji mi je bilo vrlo depresivno neko vrijeme. Zaista depresivno. Morao sam naučiti kako je to biti tek Jon Jones. Ali sam na koncu shvatio da je ovo tek moj posao, a da izvan njega imam čitav drugi život”, objašnjava i zaključuje kako mu meč protiv Gustafssona na UFC-u 232 može biti “win-win” situacija.

“Ja sam zaista u vrlo interesantnoj poziciji. Nokautirao sam Cormiera u posljednjem meču. A mnogi kažu da sam možda i najbolji borac ikada. Realnost je da sam bio optužen za zlouporabu steroida. Ali već ova sljedeća borba mi omogućava da sve to prebrišem. U jednom meču mogu mnogo toga dokazati. Očito je da ne koristim steroide. A želim dokazati da ne trebam steroide da bih pobjeđivao. Očito je da nisam trenutačno na steroidima, a pobijedit ću tipa za kojeg mnogi misle da je slavio u prvom meču. Što će onda reći? Kako će me onda itko zaustaviti? Koje će onda biti isprike?”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI