Jon Jones bi trebao biti viši od 97% NBA igrača! (VIDEO)

UFC 19.09.2011 07:04h Autor:

Jon Jones

Uvijek zanimljiva ESPN-ova emisija “Sport Science” je proteklog tjedna analizirala prvaka UFC-a u poluteškoj diviziji, Jona Jonesa.

Osim što ga svi smatraju najtalentiranijim borcem današnjice, Bones je poznat i kao čovjek s gotovo savršenim fizičkim predispozicijama što mu i dalje dodatnu prednost naspram njegovih protivnika. Da ne prepričavamo cijeli prilog ESPN-a, samo ćemo vam kroz nekoliko informacijama dočarati kako je majka priroda pomazila ovog MMA majstora.

Jones ima raspon ruku od 215 centimenara što je najduži raspon ruku u UFC-u. Da je građen proporcionalno, prema “skicama” Leonarda da Vincija, ovaj borac bi bio viši nego 97 posto NBA igrača.

S ovolikim rasponom ruku, Jones pokriva prostor oko sebe 80 posto bolje nego prosječan čovjek. Kada tome dodate njegov supermen-udarac, onda možete izračunati da UFC-ov prvak može udariti svog protivnika s više od 1.5 metra.

Još jedan od njegovih zaštitnih znakova su i ubojiti udarci laktovima, a pogotovo kružni udarac laktom. Zbog savršenih fizikalija Jones u okretu postiže brzinu koja je veća od elise vojnog helikoptera Apachija.

I za kraj, Jones je u meču protiv Vladimira Matjušenka uputio čak 10 udaraca laktom u samo četiri sekunde. Preračunato, to znači da UFC-ov prvak može lupiti više od dva puta u sekundi što ja zaista zastrašujuće…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI