Jon Fitch: “Nakon ove borbe ponovno će o meni govoriti kao o izazivaču”

UFC 27.12.2011 10:16h Autor:

Jon Fitch

Jon Fitch planira se vratiti u lov na naslov pobjedom nad Johnyjem Hendricksom na UFC-u 141. 33-ogodišnji Fitch u 15 nastupa u najjačoj MMA promociji ima odličan omjer od 13 pobjeda uz jedan poraz i jedan neodlučeni ishod. Jedini poraz doživio je u borbi za pojas prvaka u welteru protiv Georgesa St. Pierrea a trenutno je u nizu od 6 borbi bez poraza.

Zbog ozljede ramena izbivao je od veljače i remija s BJ Pennom na UFC-u 127, a njegov sljedeći protivnik kao i on ima hrvačko zaleđe:

“Mislim da malo uglađenije miješam stand up i hrvanje od njega. Mislim da imam puno bolje submissione od njega i bolju jiu jitsu. Imam i mnogo više iskustva. On je odličan hrvač, ali mislim da će moje MMA iskustvo prevladati”.

“U tome je stvar. Ja u biti nisam jako dobar hrvač. Na koledžu sam bio prosječan Big 10 hrvač. Tek nakon diplome pronašao sam način kako da napredujem i steknem sigurnost u ono što činim. Najvještiji sam u pretapanju vještina. U stanju sam neprimjetno spojiti standup s hrvanjem i jiu jitsom i zato to izgleda tako lako.”

Iako ima bolje rezultate od Diaza i Condita, Fitch nije dobio priliku boriti se za privremeni naslov: “Jedan od razloga zbog kojih se ovog ljeta nije  govorilo o meni je ozljeda ramena. Na neki način prestanete postojati, postanete pomalo nevidljivi kada ste na polici i ne možete se boriti. Kad se ne borite nitko ne razmišlja o vama kao o sljedećem kandidatu za naslov. Siguran sam da ću se nakon ove borbe vratiti u konkurenciju i da će ljudi ponovno o meni govoriti kao o izazivaču za naslov”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI