Johny Hendricks se vraća u velter kategoriju: UFC ga “disciplinira” u svom Performans institutu

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.03.2018 12:03h Autor:

Johny Hendricks

Johny Hendricks, bivši UFC prvak i čovjek kojeg se smatralo jednim od najboljih P4P boraca svijeta prije samo nekoliko godina, prolazi kroz najveću krizu u karijeri. Dva poraza u nizu nokautom i pet poraza u posljednjih šest nastupa su “suma sumarum” onoga što je postigao u posljednje dvije godine.

Tu se porazni podaci za ovog nekoć UFC šampiona ne zaustavljaju jer je “Big Rig” pao čak tri puta službenu vagu u posljednjih pet nastupa. I to pokazuje kako Hendricks posljednjih godina nije potpuno koncentriran na svoju profesionalnu karijeru. Uoči zadnjeg nastupa protiv Paula Coste je pripremni kamp preselio u Albuequerque, no pokazalo se da mu niti to nije bilo od pomoći.

Poznati UFC reporter i insajder Bett Okamoto (ESPN) je u utorak na Twitteru objavio zanimljivu informaciju o bivšem prvaku u velter kategoriji.

Hendricks, prema Okamotu, trenutačno vrijeme provodi u Las Vegasu u UFC-ovom Performans institutu. Tamo se pokušava vratiti u fizički optimalnu formu, a nutricionisti mu pomažu da svoje tijelo pripremi na najbolji mogući način. Okamoto tvrdi da Hendricks u ovom trenutku uopće nema potpisan važeći ugovor s UFC-om, no da ga je Dana White pozvao neovisno o tome.

Najzanimljivija informacija koju Okamoto otkriva jest da Hendricks želi ponovno nastupati u velter kategoriji, ali i da vjeruje kako su ispred njega još mnoge godine u profesionalnoj karijeri.

Ovaj sjajni hrvač trenutačno ima 34 godine, a u profesionalnoj karijeri ima 18 pobjeda i 8 poraza. U najboljih danima je smatran jednim od najubojitijih nokautera u čitavom UFC rosteru. Ukoliko bi se vratio u optimalnu fizičku i psihičku formu, te ukoliko bi bio discipliniran kada se govori o prehrambenim navikama, nema sumnje da bi Hendricks mogao biti sila u UFC-ovoj velter kategoriji. No, do toga je još dalek put…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI