Johny Hendricks: Nisam zabrinut oko borbe, iako UFC možda želi moj poraz

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.11.2017 10:06h Autor:

Johny Hendricks

Biti ili ne biti, barem ako je u pitanju status borca na UFC rosteru, to je Johnyu Hendricksu borba protiv Paula Costa, kojom se otvara glavni program UFC 217 eventa. No, on je opušten i tvrdi da je spreman odraditi borbu kao u vrijeme dok je bio jedan od najboljih boraca svijeta.

Priča o Johnyu Hendricksu može biti sjajan primjer onoga koliko je puno potrebno da se popneš na vrh, ali koliko lako odmah možeš pasti s njega, odnosno pasti još puno niže. Tri i pol godine nakon osvajanja titule, koju je toliko dugo čekao, Johny Hendricks ima samo dvije pobjede u sedam nastupa i ispred njega je ona borba koja bi mu mogla donijeti otkaz. Neporaženi, krupni, snažni i mladi Brazilac, Paulo Costa.

“Ne mogu dočekati borbu, samo to mi se vrti kroz glavu, želim se boriti! Ne moram skidati kilograme i to je ljepota ove kategorije i borbe u njoj. Ne vidim problem u tome kako on izgleda. I u velteru su svi bili izrezaniji od mene, ali nitko nije bio snažan, nitko nije imao onu snagu volje kao ja. Ima li ju moj protivnik, vidjet ćemo u subotu. Osjećam se odlično i opušten sam. Nisam bolestan, nisam debel i spreman sam”, prokomentirao je Hendricks ono što ga čeka.

UFC mu je dao protivnika koji je tek potencijal, no svakako ogroman potencijal, čemu u prilog govore reference brutalnog finishera, koji samo jednu svoju borbu nije završio u prvoj rundi. Pitanje je zašto ga UFC nije zaštitio, odnosno zašto mora ići na motiviranog mladog borca. No, ni tu ne vidi neki preveliki problem.

“Ne znam zašto su ugovorili ovu borbu. Možda žele da ga pobijedim, pa da mu mogu dati otkaz. Možda žele da on pobijediti mene, pa da se mene mogu riješiti. Nije mi to bitno, napokon sam opet sretan, smijem se i uživam. Nisam zabrinut oko ove borbe.”

Iza njega je kamp u New Mexicu, dok Grega Jacksona i Mikea Winkeljohna. Odlazak u elitni tim sigurno je donio neke promjene, a Johny je otkrio koje su glavne i kako će to utjecati na samu borbu.

“Čim sam došao kod njih, znali su kakav sam borac i kakav borac sada želim biti. Jackson i Winkeljohn su nevjerojatni, dajte mi godinu s njima dvojicom i mojim trenerom boksa, mislim da me nitko ne bi mogao pobijediti. Ova borba će biti drugačija zbog mnogo stvari. Prvi puta u dvije godine sam sparirao, jer u Texasu nitko nije htio sparirati sa mnom. U Albuquerqueu sam imao tonu kvalitetnih sparinga. Posljednja borba mi je dala upute i morao sam otići, to je bila jako dobra odluka. Uzbuđen sam oko borbe.”

Od titule je daleko, iako je to uvijek glavna ambicija gotovo svakog borca. S ovakvim nastupima u zadnjim mečevima teško je o tome i razmišljati, čega je on svjestan. Posebno u diviziji gdje je jedan od najmanjih boraca.

“Ne vidim put kojim trebam ići da bih došao do titule. Ranije sam išao na to da zaslužim svoje mjesto i zaslužio sam ga, no to mi sada nije bitno. Idem borbu po borbu i vidjeti ćemo što će se dogoditi, čeka me gomila nevjerojatno opasnih momaka. Jedino što znam je da se neću baviti trash talkom. Imam kod kuće četvero djece i ne želim da gledaju svog oca u tom izdanju. A trash talk je zapravo jako lako izvesti, puno lakše nego što neki misle, no ja to ne želim.” 

Ne znamo u kakvom će Johny biti stanju, no njegovo ponašanje je podosta drugačije nego ranije, čak i bizarno na neke trenutke. Kako su porazi i nokauti djelovali na njega, teško je zaključiti. Neke odgovore dobiti ćemo u borbi protiv Paula Coste.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI