Johny Hendricks: Mogu ponovno postati prvak, sve će ovisiti o meni

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.12.2016 18:29h Autor:

Johny Hendricks

Johny Hendricks je na novom početku. Bivši UFC-ov prvak velter kategorije iza sebe ima jedno teško razdoblje, no kaže kako je ono iza njega i da može ponovno postati prvak. Kaže kako će zapravo sve samo ovisiti o njemu samom.

Zapravo, iza Hendricksa su teške dvije godine uz podosta nagli pad s vrha. Kao da je u ožujku 2014., kad je napokon uzeo pojas UFC prvaka velter kategorije, doživio neku vrstu ispražnjenja, koje je postalo potpuno u prosincu iste godine, kad je ostao bez pojasa u revanšu protiv Robbiea Lawlera. Činjenica da je bilo vrlo neizvjesna borba samo je dodatno djelovala na sve.

2015. godine uspio je savladati Matta Browna, no i pasti vagu za borbu protiv Tyrona Woodleya, koji se tako nije niti održala, da bi u 2016. doživio dva poraza. Stephen Thompson je prvi koji ga je nokautirao, a savladao ga je i Kelvin Gastelum na UFC 200. Od tada je prošlo pet i pol mjeseci, a Johny je spreman krenuti u novi borilački put, borbom protiv Neila Magny na UFC 207.

“Napokon se borim tako da gledam samo borbu ispred sebe. Kad mi netko postavi pitanje što je ispred mene i što mi slijedi, jednostavno ne znam dati odgovor, zapravo niti ne trebam. To je skinulo veliki pritisak s mene, što ne moram misliti o ničemu drugom osim o borbi ispred mene. Dugo nisam imao takvu situaciji. Naravno, pojas je uvijek tu negdje u podsvijesti, no sada napokon ponovno radim samo ono što me i prvi puta dovelo do pojasa. Ne zanima me tko je idući, sve što me zanima je ono što je sada ispred mene. Dok se tako ponašam i tako razmišljam, mogu postati ponovno prvak. Trebam se samo boriti i ne misliti previše i pojas će ponovno doći. Trebam imati taj stav i ponovno ću postati prvak. Zapravo, to sve ovisi samo o meni”, rekao je.

Čudna je karijera iza Hendricksa. Od borca koji je oduševljavao nokautima, borca koji je lice Georgesa St-Pierrea doveo do neprepoznatljivosti, postao je borac kojeg su neki fanovi počeli zvati dosadnim. Na njemu je sada da proba ponoviti ono što je radio dok su pod njegovom ljevicom padali Martin Kampmann, Jon Fitch i druga velika imena velter kategorije. Na njemu je da vrati rezultate i da vrati fanove, jer uz to će puno lakše ponovno doći tamo gdje je bio. Prvi zadatak dolazi u petak i zove se Neil Magny.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI