Johny Hendricks je slobodan borac, ali otkriva: UFC me želi nazad u velter kategoriji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2018 22:09h Autor:

Johny Hendricks

Nekadašnji UFC-ov prvak velter kategorije, Johny Hendricks, daleko je od dana kada je bio jedan od najboljih boraca svijeta. Zapravo, njegova karijera je jako dobar primjer toga kako se nekome može dogoditi strmoglavi pad s vrha. Ipak, on vjeruje kako još uvijek nije gotov te čak kaže kako mu UFC nudi novi ugovor.

34-godišnji Hendricks nije se borio od studenog prošle godine, kad je na UFC 217 eventu poražen od Paula Coste. Bila je to još jedna borba u kojoj nije bio niti blizu svojih starih izdanja te ujedno peti poraz u njegovih posljednjih šest borbi. To mu je ujedno bila posljednja borba na ugovoru, a od tada je prošlo šest mjeseci i Hendricks je sada napokon rekao nešto o svojoj borilačkoj budućnosti.

“Slobodan sam borac i mogu potpisati za bilo koga. Ali, UFC me želi i dalje, žele me nazad u velteru te sam se složio s tim. Ukoliko mi namjeravaju i dalje davati te velike borce srednje kategorije, moram se vratiti u onu do 77 kilograma”, rekao je Big Rigg, koji je svojevremeno bio primjer pravog borca šampionskog materijala. U pitanju je fenomenalan hrvač čija je ljevica mogla jednim udarcem nokautirati bilo koga.

Dugo je trajao njegov uspon na vrh UFC-a. Trebalo mu je deset pobjeda u prvih 11 UFC nastupa te šest pobjeda u nizu, da bi napokon dobio priliku boriti se za titulu. Dogodilo se to u studenom 2013., kada se na UFC 167 borio protiv Georgesa St-Pierrea. Tu borbu gubi podijeljenom sudačkom odlukom, iako su mnogi, uključujući i njega samog, smatrali kako je bio bolji te da je zaslužio pobjedu. Bio mu je to prvi žestoki udarac, no odlazak GSP-a je doveo do toga da je četiri mjeseca kasnije dobio novu priliku. Tada je titulu uspio i osvojiti, u borbi protiv Robbiea Lawlera, a prvu obranu imao je u prosincu iste godine protiv istog protivnika. Nakon prave drame oko zadovoljavanja vage, Hendricks titulu gubi, a ponovno je u pitanju bila podijeljena odluka, koja je prema većini trebala pripasti njemu. Izgleda da je to bio udarac od kojeg se nije oporavio. Zapravo, savladao je još Matta Browna u svojoj idućoj borbi, no onda kreće spomenuti niz od pet poraza u šest borbi, uz čak tri pada vage, ali i dojam kako je u potpunosti izgubio volju baviti se ovim sportom. Ipak, tvrdi da se sad napokon spreman vratiti tamo gdje je bio.

“Nisam tip borca koji će tvrditi da nešto zaslužuje. Borbama namjeravam pronaći svoje mjesto u velter kategoriji, na kojem sam nekada bio. I uistinu vjerujem u to, čak sam primijetio kako postajem sve brži. Radim s mojim trenerom Ryanom na tome, na eksplozivnosti i hitrosti. Kada završim s tim i odem nazad na boksački trening, svi vide kako sam sve brži i lakši”, objašnjava zašto misli da se može boriti na razini na kojoj se borio nekad. Uostalom, dojam javnosti je taj da je njemu prije svega nedostajalo motivacije i onog glade za uspjehom kakav je imao nekad. Tome nije pomogao niti odlazak u srednju kategoriju, u kojoj je startao pobjedom nad Hectorom Lombardom, no onda su uslijedili porazi prekidom od Tima Boetscha i Paula Coste.

“Odmah nakon svoje posljednje borbe sam im rekao da se želim vratiti u velter. Bilo je jasno kako me ne žele u srednjoj kategoriji. Zapravo sam u početku otišao u srednju kategoriju jer sam mislio da imam samo jednu borbu na ugovoru pa sam rekao da mi nije bitno, odraditi ću to i onda možemo pregovarati. Ne trebamo više govoriti o tome što se dogodilo. Dobio sam dva velika momka i stvari nisu završile onako kako sam se nadao. Ipak, nakon tih borbi sam govorio sam sebi kako oni ne udaraju tako jako, kako sam i tim velikim momcima uspio napraviti štetu svojim udarcima. Dakle, ako mogu oštetiti borce srednje kategorije, svjestan sam što sam sposoban ukoliko se vratim u velter. To mi je zapravo vratilo samopouzdanje i vjeru u svoju snagu”, dodao je na kraju borac za kojeg se uistinu nadamo da je uspio vratiti motivaciju. No, nekada je dovoljno samo pogledati njegovu fotografiju pokraj Paula Coste, nakon press konferencije prije UFC 217 eventa. Pitanje je hoće li Big Rigg ikada više moći biti i približno dobar kao što je bio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI