Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Johny Hendricks i Hector Lombard spašavaju JDS-ov Fight Night u Halifaxu? | Fight Site

Johny Hendricks i Hector Lombard spašavaju JDS-ov Fight Night u Halifaxu?

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2017 22:28h Autor:

Johny Hendricks i Hector Lombard

Johny Hendricks vrlo brzo bi trebao odraditi svoj debi u srednjoj kategoriji, a bivšem prvaku UFC-ove kategorije do 77 kilograma bi se idućeg mjeseca trebao suprotstaviti još jedan bivši velteraš, Hector Lombard.

Nakon što je s programa UFC Fight Nighta 105 u kanadskom Halifaxu otpao sudionik glavne borbe Stefan Struve, event se našao u problemima. UFC još uvijek nije našao novog protivnika za Juniora Dos Santosa, no zato su pronašli jedan drugi dvoboj za pojačati atraktivnost programa. A Johny Hendricks i Hector Lombard svakako su pravi izbor.

Iako su obojica boraca trenutno u najtežim trenucima karijere, kako rezultatski tako i prezentacijski, ova borba svakako je vrlo uzbudljiva iz više razloga. Prvi je sigurno debi Hendricksa u kategoriji gdje mnogi smatraju kako je odavno trebao pronaći svoje mjesto, a drugi je taj da će se susresti dva nevjerojatno eksplozivna hrvača, što bi moglo garantirati uzbudljivu borbu, posebno ako poznajemo Lombardov stil gdje od prve sekunde kreće maksimalno iskoristiti svoju snagu, dok je još pri potpunoj kondiciji.

Hendricks je krajem prošle godine odradio borbu protiv Neila Magny u kojoj je doživio poraz vrlo neizvjesnom odlukom, no činjenica da je pao vagu i da mu je to treći u nizu te da ponovno nije izgledao niti blizu kao u danima dok je nosio pojas ili čak u onima dok je stvarao niz da ga napadne, bila je dovoljna da shvati kako mu preostaju dvije opcije, umiroviti se ili otići u srednju kategoriju. Bigg Rigg je odabrao ovu drugu opciju i sada ćemo vidjeti kako će izgledati u kategoriji gdje će biti jedan od nižih boraca, ali također i gdje neće morati gladovati zbog skidanja kilograma, što mu je zapravo pravilo najviše problema na psihičkom aspektu.

Lombarda je iz velter kategorije prošle godine također potjerao poraz od Magnya, ali u srednjoj, gdje je bio Bellatorov dominantni prvak, se nije najbolje snašao. Protiv Dana Hendersona zapravo nije loše otvorio borbu, no vrlo brzo nakon tog uvoda je poražen jednom od najljepših nokaut kombinacija prošle godine. Bilo je to u lipnju, a od tada je odmarao i čekao poziv za novu borbu.

Ova borba još uvijek nije službeno potvrđena, ali više izvora donosi informaciju kako je obojica boraca dostavljen ugovor kojeg mogu odmah potpisati ili pregovarati oko promjena nekih uvjeta. Pretpostavlja se kako će obojica prihvatiti ono što im se nudi te da će se boriti 19. veljače u kanadskom Halifaxu, možda čak i u glavnoj borbi, ukoliko se ne pronađe zamjenski protivnik za Juniora Dos Santosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI