Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Johnson podnosi žalbu: “Cormier je bio pretežak, tri promjene su nužne” | Fight Site

Johnson podnosi žalbu: “Cormier je bio pretežak, tri promjene su nužne”

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2017 09:49h Autor:

Daniel Cormier

Možda Anthonyja Johnsona više nećemo gledati u oktogonu, ali to ne znači da su se on i njegov tim pomirili s kontroverznim vaganjem kojem smo svjedočili uoči UFC 210 priredbe.

Prema izvještajima ESPN-a, iz tima američkog nokautera namjeravaju podnijeti žalbu na račun Atletske komisije države New York, a vijest je za MMA Fighting potvrdio i Craig Zimmerman, Johnsonov odvjetnik.

“Anthonyjev protivnik je bio pretežak. Mislim da to nitko ne može osporiti. Imao je 206.2 (lbs) i nekako se u minutu-dvije vratio, naslonio na ručnik, te čudom uspio spustiti kilažu. Ja sam licencirani promotor i odvjetnik. Imam kalifornijsku licencu i mogu reći da je vaganje jedna od najsvetijih stvari u borilačkim sportovima. Oba borca moraju postići dogovorenu kilažu, posebno u borbi za naslov gdje nema prostora za odstupanja. Ako ne uspijete u tome onda slijedi kazna”, izjavio je Zimmerman pa istaknuo kako su tri promjene nužne.

“Potrebne su nam tri promjene. Prvo, trebamo potvrdu da je proces vaganja nepravilno vođen. Drugo, DC treba biti kažnjen s 20% koliko mu se i treba oduzeti za pad na vagi. I treće, New York mora u red dovesti proces vaganja ako želi ove stvari izbjeći u budućnosti.”

Ono što je Zimmermanu nevjerojatno je to da od svih prisutnih nitko nije upozorio DC-a zbog naslanjanja na ručnik, a nije mu ni jasno zašto je Komisiji toliko teško priznati pogrešku.

“Nitko nije rekao, ‘Hej, naslanaja se na ručnik, pretežak je.’ Nikoga nije bila briga i iskreno ne razumijem kako se takve stvari mogu dogoditi. Da se slična situacija odvije u Nevadi, oni bi navalili na to, pa čak bi to učinila bilo koja država, ali New York nije. Imate video koji je odmah nastao, priznajte više tu pogrešku. Najgore je jer govore da to nisu vidjeli.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI