John Kavanagh otkrio hoće li se Conor boriti ove godine i koga žele za protivnika

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.09.2017 21:49h Autor:

Conor McGregor & John Kavanagh

Trener Conora McGregora i voditelj SBG dvorane u Dublinu, John Kavanagh, iznio je svoje razmišljanje po pitanju idućeg izazova za njegovog najpopularnijeg borca te termina u kojem bi se njegov nastup mogao dogoditi.

Conor McGregor je sam izrazio želju da se sada vrati u UFC, odnosno rekao je kako je došlo vrijeme da brani svoju titulu prvaka. U međuvremenu će se, za točno mjesec dana, održati borba za privremenu titulu lake kategorije, putem kojem bi se trebalo doći do njegovog protivnika. No, to je tako tek na papiru, a vjerojatno će prevladati ono što žele Irac i njegov tim. Tako je svakako zanimljivo čuti što o toj temi ima za reći osoba na čelu tog tima, John Kavanagh:

“Ponoviti ću po ne znam koji put. Treća borba protiv Nate Diaza, i u to lakoj kategoriji, je ono što ja želim iduće. Moramo završiti tu priču. Iako sam svjestan da je Conor prvak i da postoji borba za privremenu titulu između Fergusona i Leea. I da budem iskren, donedavno nisam niti znao tko je Kevin Lee. Tony je solidan borac, no on nema ono nešto zbog čega će vam zaigrati krv, kao što je bilo za revanš protiv Natea Diaza, povijesna pobjeda nad Alvarezom u Madison Square Gardenu ili boks meč protiv najvećeg svih vremena. Naravno, sve je ovo osobno mišljenje Johna Kavanagha, no vjerujem i da se mnogi ljudi slažu s mojim pogledom na situaciju. Dok se sve ovo događa, mi ćemo odmarati i donijeti odluku o idućem koraku kada dođe vrijeme za to.”

Postavlja se pitanja kada bi se ta borba mogla održati. Ukoliko je uistinu Diaz prva opcija, tu automatski možemo računati na teške pregovore s njim, a iz njegovog tima već dolaze informacije kako će za tu borbu tražiti svotu koja će ga osigurati do kraja života. Spominje se čak i 30 milijuna dolara, što je donedavno nezamisliva svota koju za jednu borbu može dobiti MMA borac. Pa čak i sada izgleda nezamislivo, ako znamo da je McGregor trenutno rekorder s tri i pol milijuna, koja je dobio za UFC 205 borbu protiv Eddiea Alvareza.

“Mislim da je pomalo prekasno da bi smo mogli očekivati da će odraditi borbu do kraja ove godine. Čak i kada završi ova cijela pauza, treba napraviti jako puno planova oko odrađivanja trening kampa na ovom nivou. Jednostavno mi je teško zamisliti još jednu borbu u 2017. godini. No, onda opet tu imamo Conora koji mi svaki trenutak može poslati poruku i reći drugačije. On je jako težak za pretpostaviti što mu je na pameti i što će napraviti, a to je jedan od razloga zašto je toliko fascinantan.”

Što god bude, nadamo se kako će ta borba imati nešto sportskom smisla, odnosno da će u pitanju biti obrana titule, nešto s čime Conor McGregor još uvijek nema iskustva, iako ih je u dosadašnjoj karijeri osvojio čak četiri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI