John Kavanagh: Iznenadio bih se kad se Conor McGregor više ne bi borio

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2019 15:21h Autor:

Conor McGregor i John Kavanagh

Conor McGregor ponovno je u Irskoj, što bi značilo da je blizu svog dugogodišnjeg glavnog trenera, Johna Kavanagha. Još uvijek nije poznato hoće li se vratiti treniranju u SBG dvoranu, no Kavanagh je iznio neka svoja razmišljanja.

John i Conor prije tjedan dana su se susreli prvi put ove godine. Nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova, Conor McGregor se povukao iz dvorane, a posljednjih nekoliko mjeseci živio je na Floridi, gdje je trenirao i radio na promociji svojih brandova. Prošli tjedan vratio se u Irsku, a odmah se na jednom manjem eventu (onom nakon kojeg se dogodio incident u pubu) susreo s Kavanaghom. Kavanagh je o tome progovorio na irskom “Late Late Showu”.

“On se nedavno vratio iz SAD-a, posljednjih nekoliko mjeseci trenirao je u Miamiju. U prošli petak sam organizirao mali amaterski event i on se odjednom pojavio, nisam znao da će doći. Bilo je to prvi put da sam ga vidio nakon dugo vremena. Izmijenili bi ponekad poruke, ali to je to. Nadam se da ćemo idući tjedan sjesti i vidjeti kakvi su planovi. Ne znam u kakvom je stanju, ali znam da je trenirao”, rekao je Kavanagh o Conoru.

Najveće pitanje njegovog povratka odnosi se na motivaciju. Conor je postigao toliko toga i nije lako pronaći nešto zbog čega bi se vratio borbama. Toga je svjestan i Kavanagh. Zapravo, kaže kako je toga postao svjestan još u studenom 2016. godine, kad je Conor došao do titule prvaka lake kategorije.

“Kad je osvojio drugu svjetsku titulu, za mene kao trenera je to na neki način bilo poput noćne more. Postigao je sve što je planirao, osvojio je titule, porušio rekorde i zaradio dovoljno novaca da se umirovi. Trenirati za rekreaciju i trenirati profesionalno je druga stvar. Jako je teško raditi za borbu, tijelo podnosi puno toga. Nije čudno kad netko izgubi strast za te stvari nakon što već dođe do titula i novaca. Teško se motivirati. No, ne vjerujem da je on izgubio ljubav prema tome. Ukoliko se pojavi prava prilika, vjerujem da će ju prihvatiti. Bio bih iznenađen da se više nikad ne bori. Zapravo, ne bih se iznenadio ako će se boriti već ovog ljeta.”

Priznao je Kavanagh kako mu se nikako ne sviđa ponašanje njegovog pulena u posljednje vrijeme. Rekao je kako su dugo vremena pokušali stvoriti pozitivnu sliku irske javnosti prema MMA-u, no da neki posljednji Conorovi potezi negativno djeluju na to. Ipak, zna koje Conor ima kvalitete te da su zapravo one zaslužne za prvobitnu porast popularnosti i ugleda sporta. Nada se kako će se uspjeti vratiti tome, odnosno vratiti te kvalitete u prvi plan.

“Stalo mi je do slike sporta i percepcije ljudi prema njemu. Svi mi u Irskoj smo itekako zahvalni Conoru za sve što je napravio za sport. No, napravio je i neke pogreške koje nikako ne mogu podržati. Znam da mu je žao zbog toga, da je spreman platiti za to i naučiti iz tih grešaka nešto za budućnost. Nadam se da se može vratiti odrađivanju nekih pozitivnih stvari. Ostvarivanju ciljeva, radnoj etici i dolasku do nečega što se prvobitno činilo nemogućim. To su kvalitete koje cijenim i volim kod njega. To je ono o čemu pričam djeci u klubu. I nadam se da će se vratiti iskazivanju tih svojih pozitivnih kvaliteta.”

Posljednjih mjeseci čitali smo o tome kako je Conor vjerojatno napustio tim. No, tako što nije potvrđeno, kao što nije poznato niti na koliko se vremena vratio u Dublin. Prema nekim informacijama, već do kraja ovog mjeseca trebao bi ponovno biti u Miamiju. Na Instagramu nije ništa objavio već osam dana, dok je na Twitteru prije dva dana progovorio o okršaju protiv Khabiba Nurmagomedova, kad je otkrio kako je imao ozlijeđenu nogu u toj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI