John Dodson: Mogu nokautirati cijelu muhu, bantam i Conora McGregora

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.05.2015 21:09h Autor:

John Dodson

John Dodson izuzetno je samouvjeren borac. Uvjeren je kako je najbolji borac svijeta, ne samo u muha kategoriji, nego i općenito te da može nokautirati sve borce u muha i bantam kategoriji, a reklo bi se čak i u peru.

Borbom protiv Zacha Makovskog, koja će se održati na subotnjeg UFC 187 eventu, John Dodson vraća se borbama nakon godinu dana. "Potpuno sam spreman za borbu. Osjećam se odlično, ništa mi ne govori da se nisam borio godinu dana. Trenirao sam teško i naporno, kao i uvijek i siguran sam da sam napredovati u baš svakom pogledu", rekao je "The Magician" u razgovoru za MMAJunkie.

Zach Machovsky je bivši Bellatorov prvak u bantam kategoriji, a u UFC-u mu ide jako dobro. Gotovo je sigurno da će pobjednik ove borbe napasti titulu, za koju se Dodson nadao da će dobiti priliku osvojiti već sada.

"Nadao sam se da ću se boriti protiv Demetriousa Johnsona, bio sam uzbuđen jer želim doći i rasturiti ga. Ali, odlučili su mi dati nekog drugog protivnika dok DJ odmora. Neka odmori, trebat će mu u nakon što doživi rasturanje koje sam mu pripremio i koje ga čeka", već sad Dodson razmišlja o susretu s "Mighty Mouseom".

A što to planira promijeniti u odnosu na njihovu prvu borbu, u kojoj ga je Johnson savladao sudačkom odlukom nakon pet rundi?

"Prvu našu borbu sam ušao s previše respekta prema njemu. Dozvolio sam da dođe i da se vrati kući s nečim što je trebalo biti moje. To je moja titulu, on trenutno ne zaslužuje biti prvak, nego ja. Ja sam, ne samo najbolji borac svijeta u muha kategoriji, nego sam broj 1 na svijetu uopće, odnosno na pound4pound ljestvici, barem bih trebao biti", samouvjereno je rekao.

Razloga za samopouzdanje Dodson ima podosta, a jedan od njih je da je osvojio Ultimate Fighter u bantam kategoriji, savladavši u finalu trenutno prvaka te kategorije, TJ-a Dillashawa. No, neke izjave su možda ipak pretjerane, kao npr. iduća:

"Najbrži sam borac na svijetu, a ujedno mogu nokautirati i svakoga u muha kategoriji, kao i u bantamu. Ma i taj Conor McGregor, ako je tako dobar neka dođe, nokautirat ću i njega."

Koliko je Dodson zapravo dobar, ponovno ćemo se imati priliku uvjeriti u subotu, na uvodnog programu UFC 187 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI