Joe Schilling: Andersonov stand-up je precijenjen

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.01.2015 19:16h Autor:

Anderson Silva (foto:Facebook)

Bellatorovov i Gloryev borac, Joe Schilling, koji je za subotnju borbu pripremao Nicka Diaza, smatra kako je stand up vještina Andersona Silve precijenjena i da ne bi dobro prošao u klasičnoj kickboks borbi.

Joe Schilling sigurno je jedan od najboljih svjetskih kickboksača srednje kategorije, a kao takav je dobio poziv Nicka Diaza da mu upravo on bude stand up trener za borbu s Andersonom Silvom. Schilling je, za bloodyelbow, prokomentirao kako su pripreme prošle:

"Upravo sam se vratio iz Stocktona gdje smo završili s kampom. Toliko nisam pretrčao u svom životu. Trčali smo i po danu i po noći te radili sparinge i tako do tri sata ujutro. Mislim kako smo ovaj tjedan pretrčali 17 milja. Za njega jedno malo trčanje znači šest milja, totalno je lud."

"On je u sjajnom tjelesnom stanju i moram priznati kako je pravi sportaš. Svaki dan je radio po devet petominutnih rundi, svaku rundu s novim protivnikom, i to kickboksing s rušenjima. Bit će to sjajna borba, mislim kako nismo mogli odraditi bolje pripreme. Doveo sam mu sparing partnera koji se kreće upravo kao Anderson. Iskreno, mislim kako smo svi koji smo sparirali s njim bolji kickboksači od Andersona Silve."

Onda je Schilling krenuo procjenjivati Andersona. Smatra kako procjene da će ovo biti stand up borba u potpunosti idu u korist Diazu, odnosno vjeruje kako Anderson nije ni približno dobar stand up borac kakvim ga se predstavlja.

"Mislim kako bi se Anderson osramotio u kickboksing meču sa mnom. Kad sam ga prostudirao za ove pripreme još sam više postao uvjeren u to. Anderson Silva ima relativno dobru tehniku za stand up borbe, no u klasičnog kickboks meču, s kickboks pravilima, mislim kako bi ga najbolji uništavali", kaže Schilling.

Na kraju je bio upitan što misli o još nekim MMA borcima koji su poznati po stand upu te za kojeg UFC borca misli da bi bio ravnopravan u Gloryu. "Mislim kako bi Donald Cerrone bio užasan u Gloryu. A tko bi bio dobar? Edson Barboza, Jose Aldo, Ben Saunders, Luke Rockhold, možda i Bisping. Drugi je to svijet."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI