Joe Rogan otkrio kakvu preraspodjelu težinskih kategorija priprema UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2017 21:03h Autor:

UFC vaganje

Podosta relevantne vijesti o novim težinskim kategorijama unutar UFC-a dolaze od Joea Rogana, koji je u svom podcastu spomenuo uvođenje jedne nove divizije, ali i preraspodjelu unutar srednjih kategorija.

Rogan je razgovarao s Brendanom Schaubom, a bivši UFC teškaš ga je upitao ima li što istine u tome da promocija planira uvesti novu težinsku kategoriju, koja će se nalaziti između poluteške i teške. Rogan je to potvrdio, ali je dodao i još neke informacije.

Naime, nakon što je kalifornijska komisija uvela nova pravila, čini se kako su za nešto slično spremne i atletske komisije ostalih američkih država te se pojavljuje situacija u kojoj bi se UFC trebao prilagoditi. Tako bi se, između 70 i 84 kilograma, umjesto dosadašnje tri, trebale naći četiri težinske kategorije, što bi automatski rezultiralo uvođenjem jedne nove divizije.

Umjesto dosadašnjih kategorija do 70 (laka), 77 (velter) i 84 kilograma (srednja kategorija), nove bi divizije bile do 70, 74.5, 79 i 84 kilograma, odnosno umjesto veltera bi se pojavile dvije nove kategorije. Njihova imena još uvijek nisu poznata, kao ni to u koju bi se kategoriju prenio pojas trenutno velter prvaka.

I da se vratimo na početak, odnosno pitanje nakon kojega je i otvorena tema, UFC misli uvesti diviziju do 102 kilograma, čime bi zapravo teškaški bili podijeljeni u dvije skupine, a i neki borci iz poluteške bi se tako lakše uputili u višu diviziju. Tako nešto bi vjerojatno najviše pogodovalo Danielu Cormieru, koji sve teže podnosi skidanje na potrebna 93 kilograma.

Kada bi ove promjene trebale biti uvedene, Rogan nije znao reći, ali je potvrdio kako je to gotovo pa sigurno budućnost, ne samo UFC-a nego i cijelog MMA-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI