Joe Rogan o epidemiji dopinga u MMA-ju, Lombardovom i Silvinom padu

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2015 19:09h Autor:

Joe Rogan

UFC-ov komentator Joe Rogan se osvrnuo na posljednjih nekoliko padova na doping testovima.

Jon Jones je bio pozitivan na kokain, Nick Diaz na marihuanu, a Hector Lombard i Anderson Silva na steroide.

"UFC i MMA su epidemija steroida," rekao je Rogan. "Testovi su postali učestaliji i borci padaju na sve strane. To je jedna od onih stvari na koje pojedini borci upozoravaju. Svi su na steroidima, velika većina njih. Rekao bih da je barem 50 ili 60 posto boraca na dopingu.

Stvarnost je da je upotreba steroida mlađa od 100 godina. Ljudi su oduvijek uzimali supstance, ali uzimanje anaboličkih steroida je od nedavno u ljudskoj povijesti.

Mislim da će se stvarati jača i luđa sranja kako vrijeme sve više odmiče. Doći će vrijeme kad će borci na dopingu biti negativni na testovima jer nisu više na tom, ali će njihovo tijelo zauvijek biti promijenjeno."

Rogan se dotaknuo dva posljednja doping slučaja, ona Hectora Lombarda koji je bio pozitivan na DMT i Andersona Silve koji je bio pozitivan na Drostanolone i Androstane.

"Nikad nisam čuo za to sranje zbog kojeg je Lombard pao. Navodno je to nekakav dizajnirani anabolički steroid. Mislim da je napravljen kako bi se mogla zaobići pravila.

Testovi postaju napredniji. Tko zna? Lombard je vjerojatno mislio kako neće upasti u nevolju zbog tog sranja. Ne razumijem.

Anderson se vraćao od loma noge i bio je pozitivan na steroide čiji je učinak napuštao njegovo tijelo. Ostao je jedva vidljivi trag. Ako je to slučaj, vjerojatno je bio na nekom steroidu kako bi se brže oporavio. Jer steroidi to čine, pomažu u bržem oporavku.

On je 39-godišnjak i slomio je jebenu nogu. Tu govorimo o dugom periodu oporavka. Ili će uzeti steroide i oporavljati se 9 mjeseci umjesto oporavka od 15 mjeseci. To bi moglo biti stvar tu, ali je činjenica da je to ilegalno. Ne smiješ to raditi. Ako je za to potrebno 15 mjeseci, onda isprika ne smije biti: 'Dati ću ti neke steroide kako bi se brže oporavio. To je jedini razlog zbog kojih ćeš koristiti doping. Ne brini o tome, biti ćeš dobro.' Ne, nikad ti nije dopušteno uzeti steroide," izjavio je Rogan.

Da li je upotreba steroida u MMA-ju veliki problem? Georges St. Pierre misli da jest. Što se tiče statistike, brojevi pokazuju kako je 31% (5/16) boraca palo na nenajavljenim doping testovima otkad su ih počeli provoditi Atletske Komisije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI