Joe Rogan: Ne vjerujem da će Aldo dobiti neposredni revanš!

UFC 13.12.2015 22:33h Autor:

Instagram

Conor McGregor je sinoć, nakon što je nokautirao Josea Alda Juniora, bivšem prvaku još dok su stajali u kavezu ponudio revanš. Aldo je potvrdio da želi novi susret, ali UFC-ov komentator Joe Rogan misli da Brazilac neće imati pravo na neposredni uzvrat.

U praksi, neposredni revanš je pravo svakog prvaka, ali samo u slučajevima kada je borba bila poprilično izjednačena, ili u slučaju nekog nepromišljenog gafa. Sjećamo se prvog susreta između Silve i Weidmana, ili Velasqueza i Werduma. Iako su u tim borbama porazi isključivo krivica samih boraca, može se argumentirati da je splet okolnosti u tim mečevima bio takav da bi se u revanšu teško mogao ponoviti.

Rogan vjeruje da sinoć to nije bio slučaj. Iako je Aldo godinama bio prvak, Rogan vjeruje da je poraz bio pretežak da bi bivši prvak odmah dobio novu priliku.

“To je bila prava borba i Aldo je teško nokautiran. Bila je to borba, borba koja je završila jako brzo. Ne vidim zašto bi sad odmah trebali raditi revanš. Teško je opravdati uzvrat kada netko doživi nokaut tako brzo u prvoj rundi.

Međutim, Frankie Edgar je nokautirao Chada Mendesa, također u prvoj rundi. To bi bio apsolutno senzacionalni ‘match up’ kojeg već dugo vrmena iščekujemo”, tvrdi Rogan.

Rogan dakle smatra da bi Edgar bio najlogičniji idući korak. S obzirom da je McGregor bio “poguran” na mjesto izazivača, a Edgar je izvisio unatoč impresivnim nastupima, čini se da on, neovisno o Aldu, definitivno polaže pravo na iduću naslovnu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI