Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Joe Rogan i John McCarty: Novi vlasnici su UFC preplatili za dvije milijarde dolara | Fight Site

Joe Rogan i John McCarty: Novi vlasnici su UFC preplatili za dvije milijarde dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2018 10:36h Autor:

John McCarthy

Svi su bili svjesni da su braća Fertitta, kada su prije gotovo dvije godine prodali UFC, napravili jako dobar posao. Bilo je pitanje koliko dobar posao su napravili novi vlasnici, a u posljednje vrijeme se čini kako su ipak mogli malo bolje proći.

Ekipa iz WME-IMG vlasništvo nad cijelom promocijom platila je četiri milijarde dolara, što se u to vrijeme činilo kao sjajna investicija. Bilo je to ljeto 2016. godine, Conor McGregor bio je zaštitno lice MMA-a kao sporta, milijunske prodaje PPV-a su se vrtjele te se činilo kako bi iste brojke trebale samo rasti. Dvije godine kasnije, UFC je u situaciji gdje mogu biti sretni ako im PPV eventi, osim nekih “blockbustera”, prijeđu 300.000 prodaja. Tako se sada postavlja pitanje koliko je WME-IMG ekipa dobro procijenila svoju investiciju.

Nešto o tome rekli su Joe Rogan i “Big” John McCarthy u Roganovom podcastu. Uhvatili su se upravo te teme, a prvi je mišljenje o njoj iznio legendarni sudac, osoba koja ima uvjerljivo najviše vremena provedenih u oktogonu. McCarthy je funkciju treće osobe u kavezu obavljao preko 20 godina, da bi se početkom ove povukao, odnosno prešao je u Bellator na mjesto komentatora.

“Kad je UFC prodan, ostao je bez najvrjednije stvari koje je imao, odnosno osobe. To je Lorenzo Fertitta. Dana je sjajan, njegov odrađeni posao i predanost je nevjerojatna. On je najveći radnik u toj promociji, no Lorenzo je bio mozak i kralježnica. On je čarobnjak i on je radio one ključne stvari”, rekao je McCarthy na račun toga što je UFC od prodaje izgubio. Rogan se na to nadovezao na temu cijene.

“Meni je problem i cijena. Mislim da su platiti četiri milijarde dolara za nešto što vrijedi recimo dvije. Ja nisam poslovnjak da mogu biti siguran, no mislim da je nešto tako u pitanju”, rekao je Rogan, na što je McCarthy još jednom dodao kako je to još jedan dokaz da je Lorenzo Fertitta čarobnjak, a onda je još dodao:

“Ono što je Lorenzo imao, a što drugi nemaju je to da je on bio spreman potrošiti novce, on se bio spreman kockati. On je svojevremeno uložio 54 milijuna dolara u Ultimate Fighter, sam je platio cijelu produkciju prve sezone, koja je na kraju od ovog sporta napravila ono što je.”

Rogan i McCarthy su još jednom dodali kako je pad prodaje PPV-a velikim dijelom došao i zbog toga što gotovo svaki tjedan postoji neki dobar event koji mogu gledati besplatno, ali to je problem koji UFC mora na neki način sam riješiti. U svakom slučaju, WME-IMG za sada ne radi baš najbolji posao i svakako moraju nešto promijeniti. Možda upravo ono što je McCarthy rekao da je radio Lorenzo Fertitta, uložiti novac u neki projekt koji bi mogao napraviti zaokret. Ukoliko se nešto ne pokrene u tom smjeru, UFC bi uskoro ponovno mogao “na bubanj”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI