Joe Rogan: Da se mene pita, odveo bih ’CM Punka’ na jednogodišnji trening, a ne bih mu dao da se bori u kavezu na je***oj televiziji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2015 19:05h Autor:

Joe Rogan

Još se nije slegla prašina oko UFC-ovog angažiranja Phila "CM Punk" Brooksa, bivšeg kečera bez borilačkog iskustva. Sad je svoje mišljenje dao i UFC-ov komentator Joe Rogan.

Rogan je Eddiju Bravu objasnio iz svoje perspektive što znači angažiranje Phila Brooksa. 

"Poslovno? Ovisi o kakvom se poslu radi. To je ono što iskreno vjerujem. Bez ikakvog glumatanja. Posao je Super Bowl mješovitih borilačkih vještina. Ovo je prilika poput one koje je dobio James Toney, da se pokaže koliko je suluda ideja da se sportaši bez MMA iskustva natječu s pravim MMA borcima. Ali ne mislim da će se to dogoditi u ovoj borbi", rekao je Rogan.

Joe je usporedio Brooksa i Jamesa Toneya, svjetskog boksačkog prvaka koji se 2010. na UFC-u 118 borio s Randyem Coutureom. Randy je srušio Toneya i završio ga trokutom u prvoj rundi.

"Bilo je lako", rekao je Rogan o Coutureovoj pobjedi. "Ali to je bio Randy Couture, MMA legenda, prvak u teškoj i poluteškoj kategoriji naspram CM Punka! S kim će se boriti? S kim? Boriti će se s likom koji ima 0-1 skor. Ili će se boriti s borcem koji ima jednu pobjedu u karijeri? Zašto će taj borac s 1-0 skorom biti u UFC-u? Samo zbog CM Punka".

Dana White je rekao da će se Brooks boriti s početnikom-  s borcem koji ima do dvije profesionalne borbe.

"Njegova ideja je da je ovo izazov i da može samo uskočiti i okušati se. Da je moj prijatelj, a navodno je vrlo bogat, rekao bih mu isto kao što bih rekao i Brocku Lesnaru da sam bio nasamo s Brockom prije nego što je počeo karijeru da me pitao: 'Što da radim'? Rekao bih mu: Kako želiš ovo učiniti? Želiš li samo jednom osvojiti Mount Everest? Ili želiš biti najbolji što možeš?

Ako želiš biti najbolji što možeš, onda trebaš uzeti godinu dana i brusiti svoje vještine. Samo vještine, ne borbu. Ne boriti se u UFC-u na TV-u! Jesi li ti normalan"?

Brooks će se pripremati u Roufusport u Wisconsinu. Rogan smatra da bi se Phil trebao pripremati u Nizozemskoj ili u Tajlandu.

"Ja bih ga odveo u je**nu Nizozemsku", nastavio je Rogan. Da imam bogataša, odveo bih ga kod stručnjaka koji su najbolji od najboljih u bilo kojoj disciplini. Odveo bih ga kod Eddiea Brava i rekao: Trenirat ćeš tu svakog dana narednu godinu dana prije nego li uopće i pomisliš boriti se s nekim u kavezu na je***oj televiziji"!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI