Joe Lauzon: Vrijeme i MMA će me jednom dostići, no ja se još uvijek osjećam kao prije deset godina

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.04.2017 20:14h Autor:

Joe Lauzon

Svaka borba Joea Lauzona radost je za prave MMA fanove, pa tako i ona koja slijedi u subotu na Fight Nightu u Nashvilleu. Jedan od najomiljenijih boraca svijeta prokomentirao je dosadašnju karijeru te koliko bi ona još mogla potrajati.

Lauzon je spreman za svoju 24. borbu u UFC karijeri, a u Nashvilleu će se boriti protiv Steviea Raya iz Škotske. Postavlja se pitanje koliko Joe još može pratiti ovaj ritam, jer je ujedno i jedan od aktivnijih UFC boraca, odnosno ukoliko nema ozljedu mu jako malo vremena prolazi između dvije borbe.

“U jednom trenutku će me MMA i vrijeme dostići. No, meni je trenutno 32 godine i ne osjećam nikakvo usporavanje, niti jedan kamp. Sve je isto kao kada sam imao 21 ili 22 godine. Ponekad mi dođe faza od par dana kada se pitam zašto ja sve ovo činim, no to je priroda ovog sporta. Mislim da još nije počelo to potpuno djelovati na mene, to je zapravo samo malo smetnje na početku trening kampa”, rekao je Lauzon.

Dodatne simpatije fanova dobio je nakon svoje posljednje borbe, kada je sudačkom odlukom savladao Marcina Helda. Tada je nakon borbe izjavio kako smatra da pobjedu nije zaslužio te je zadobio ogromne ovacije. Sada je prokomentirao i taj slučaj.

“To je vjerojatno karma. Nakon borbe protiv Jima Millera sam bio sto posto uvjeren kako sam ga pobijedio, a na kraju sam doživio poraz. Nakon toga se dogodilo to u borbi protiv Helda. Ipak, kada sam ponovno pogledao borbu sam vidio da odluka nije bila toliko loša koliko mi se u prvi mah činilo, no smetalo me. Smetalo me jer sam nekome oduzeo zaslužene novce tako što su me proglasili pobjednikom u borbi gdje pobjedu nisam zaslužio.”

Još je dobio pitanje što je naučio iz te borbe. Rekao je kako nije bilo velike razlike od onoga što inače bude nakon bilo kojeg njegovog nastupa. Sve je to stvar radne ekipe i borilačkog pristupa:

“Čak i kada pobjeđuješ, stvari mogu biti bolje, postoje stvari koje si mogao odraditi bolje. Neovisno o ishodu borbu, za svaku iduću se trudiš biti još bolji i popraviti neke stvari. To je zapravo nešto što nas borce tjera naprijed i što zapravo stvara uzbuđenje prije svake iduće borbe.”

Lauzon u subotu ima priliku i ponovno preuzeti prvo mjesto prema broju osvojenih bonusa nakon borbe. Trenutno dijeli prvo mjesto s Nateom Diazom. Obojicu su po 15 puta nagrađeni nakon svojih sjajnih nastupa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI