Joe Lauzon: Kad završimo na podu, Iaquinta je gotov

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.01.2015 17:50h Autor:

Joe Lauzon

Joe Lauzon je uvjeren da će mu za pobjedu protiv Ala Iaquinte biti dovoljno samo da dovede borbe u parter. Vjeruje kako će ga tamo vrlo lako uspjeti završit.

Jedna od zanimljivijih borbi na UFC 183 eventu bi trebala biti između Joea Lauzona i Ala Iaquinte. "Kralj bonusa" Lauzon dolazi nakon pobjede protiv Michaela Chiese, iza koje je ostalo dosta repova, a Iaquinta nakon iznenađujuće pobjede nad Rossom Pearsonom.

Iako je Lauzon iskusniji, posljednji rezultati su doveli do toga da je Iaquinta favorit na papiru. No, Joe je uvjeren kako ima prednost ispred svog protivnika.

"Imam veliki set prednosti, no prije svega moram reći kako je moj jiu jitsu puno bolji od njegovog", rekao je Lauzon za Fox Sports, dodavši: "Jednom kad završimo na podu, siguran sam da je Iaquinta gotov, da će borba brzo završiti. Imam puno više iskustva, borio sam se u UFC-u dok on još nije razmišljao o tome da postane borac. Imam više borbi u UFC-u nego on ukupno u karijeri."

Upravo u tom iskustvu vidi možda i presudni faktor: "Isto tako, ja sam se borio protiv puno boljih momaka u puno jačoj konkurenciji. U mojoj dvorani, ja sam prioritetni borac, dok Al trenira s Chrisom Weidmanom, koji sigurno dobije one najbolje trenere, a ostalima ide ono što ostane."

Ipak, ne misli ga podcijeniti: "Da se razumijemo, Al je jako težak protivnik. Opasan je borac, izuzetno je agresivan i ima prednost na nogama. No, ako misli da se može u to pouzdati, grdno je pogriješio."

Lauzon i Iaquinta u subotu nastupaju unutar glavnog programa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI