Joe Lauzon detaljno objasnio kako UFC svojim borcima plaća put i smještaj

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.09.2016 19:50h Autor:

Joe Lauzon

O zanimljivoj temi progovorio je Joe Lauzon, odnosno ovaj dugogodišnji član UFC-a je detaljno objasnio način na koji UFC vodi brigu o putovanju i smještaju svojih boraca pred nastupe.

To je potaknuto potezom Paula Feldera, koji je za svoj idući UFC nastup, koji se održava u Brazilu, pokrenuo javno prikupljanja novaca da bi mogao jednom člana svog kuta dovesti u Brazil. Vrlo je zanimljivo zašto je to tako, pa je Lauzon objasnio cijeli princip oko toga kako UFC vodi brigu o svojim borcima koji nastupaju daleko od mjesta gdje inače žive.

“UFC plaća dva leta. Najčešće je to borac i glavni trener. Nama UFC uvijek plati dva najskuplja leta. Ja najčešće putujem utorkom, no moj trener dolazi petkom i to sve bude sređeno i plaćeno. Nekad dolazi još koji trener, nekad dolazi moja supruga, pa druga dva leta plaća sam borac. No, ona dva najskuplja uvijek plati UFC.

“Oni također plate i hotelsku sobu, u koju ti možeš smjestiti sve četiri osobe ako želiš. Možeš uzeti i drugu sobu, možeš AirBnB i sl. U slučaju da nisi u toj hotelskoj sobi koji ti plaća UFC, oni ti umjesto toga isplate iznos tog smještaja. Mi smo slično napravili za UFC 200. Uzeli smo kuću po 1200 dolara tjedno, a UFC nam je isplatilo 600 jer nismo koristili hotelsku sobu. Tako da je bilo sjajno, jer nas je ta kuća izašla 600 dolara za cijeli tjedan.

Što se tiče hrane, UFC osigurava 600 dolara po tom pitanju, odnosno 50 dolara po danu, za dvije osobe, kroz šest dana. 

Razlog zašto zapravo rade po principu jedan borac + jedan trener je da zadrže sve u normali. Kad smo pregovarali oko jednog mog ugovora, pokušao sam na sve načine osigurati još jednu osobu, ali su mi rekli da je to nemoguće jer bi onda borci počeli dolaziti s ludim zahtjevima. To bi automatski donijelo i više komplikacija pri organizaciji pa se zato pridržavaju ovog sistema. I meni je to u redu.”

Što se tiče Feldera, koji je pokrenuo taj “crowdfunding”, Lauzon nema najbolje mišljenje o tome. Rekao je da smatra kako svatko može pokrenuti istu stvar za bilo koju potrebu, ali ovdje ne vidi pravi razlog jer je Felder u istoj situaciji kao gotovo svi borci.

“Za mene je to jako čudna situacija. Da netko kod mene dolazi odraditi neki posao te da pokrene skupljanje novaca za gorivo, ja im ne bih donirao jer je to cijena obavljanja njihovog posla. Mislim da su njegovi letovi cijena obavljanja njegovog posla kao i plaćanje trenera, oprema, hrane i svega ostalog. Zato se i borimo, da pokrijemo svoje troškove.

Naravno, on je potpuno slobodan pokrenuti bilo kakvo prikupljanje novca za bilo što. To ne znači da će ljudi donirati. On je naveo zašto mu je potrebno, pa ako postoje oni koji su mu spremni dati novce i pomoći mu, to je odlično. Ali, ne opravdavam potez.”

Felder je uspio prikupiti 2900 dolara od traženih 7500, no stranica na kojoj se moglo donirati više nije u funkciji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI