Joanna najavila povratak u slamku, čekati će borbu za titulu prvakinje

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.12.2018 18:04h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Čini se kako je avantura Joanne Jedrzejczyk u muha kategoriji bila samo jednokratna. Odmah po porazu od Valentine Shevchenko, najavila je povratak u slamka kategoriju. Osim toga, dodala je da će čekati borbu za titulu prvakinje.

Poljakinja nije uspjela parirati kompletnijoj borkinji u liku Valentine Shevchenko, no mogla je na kraju biti zadovoljna onime što je pokazala. Osim toga, ovog puta je napokon priznala kako je zasluženo poražena, ali je isto tako shvatila da u muha kategoriji neće moći tražiti ono što su najviše zanima. Osjetila je dobru priliku za vratiti se u slamka kategoriju, ali ju malo brine situacija gdje borba za pojas nije održana od travnja.

“Rose ima još četiri mjeseca da bi obranila titulu, inače bi mogla ostati bez nje jer se ne bori. Ja sam bila poprilično aktivan prvak, uostalom i većina ostalih prvaka su takvi. No, ako ne obraniš titulu jednom u godinu dana, trebaš ju odmah napustiti”, izjavila je bivša prvakinja, koja je od Namajunas izgubila dva puta.

Prije nego je otišla u muha kategoriju, gdje ipak nije uspjela postati prvakinja, Joanna je savladala Teciu Torres te smatra kako bi joj da pobjeda trebala osigurati poziciju s koje bi ona bila iduća izazivačica titule, odnosno nakon što borbu odrade Rose Namajunas i Jessica Andrade. Spremna je sjesti i čekati da se to odradi, a nakon toga smatra kako bi trebala dobiti još jednu priliku, neovisno o pobjednici borbe.

“Želim sebe još jednom testirati i krenuti u lov na svoj san, želim još jednom držati pojas slamka kategorije. Pričekati ću da Rose i Andrade odrade borbu, a onda bih trebala biti iduća za pobjednicu. Spustiti ću se još jednom u tu kategoriju jer to dugujem sama sebi. Neću se još predugo baviti ovime, svaki dan sam sve starija i već 15 godina žrtvujem svoje tijelo. Ono je zaslužilo odmor, no ja prije toga još jednom moram krenuti po tu titulu.”

Joanna je 31 godina, a do sada je odradila 18 MMA borbi te puno veći broj onih u kickboxingu. Zbog svega toga, sama je priznala kako se ne namjerava još dugo boriti. No, titula joj je ono što želi držati kada odluči reći kako je bilo dosta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI