Joanna kao McGregor: Želi postati prva žena s dva UFC-ova pojasa

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2016 13:05h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Conor McGregor ušao je u povijest osvajanjem drugog pojasa u UFC-u i prvi je borac koji istovremeno drži titule u dvije kategorije. No, uskoro možda neće biti jedini. Joanna Jedrzejczyk, prvakinja slamka kategorije, nakon posljednje dominantne pobjede nad sunarodnjakinjom Karolinom Kowalkiewicz najavila je mogućnost da krene McGregorovim stopama i osigura si borbu za drugi pojas.

Problem je što cilja na titulu u kategoriji koja još ne postoji u UFC-u, ali ideja nije bez ikakvih temelja. Ranije ove godine Valerie Letourneau i Joanne Calderwood borile su se u prvom okršaju muha kategorije u UFC-u, a upravo je to pojas na koji cilja Poljakinja.

“Mislim da se to može dogoditi u 2017. godini. Mislim da sam zaslužila tu priliku. Osjećam da sam dobila puno pažnje od medija i Dane Whitea, napravila sam dobar posao, pružila dobru borbu, i zato mislim da se to može dogoditi”, rekla je Joanna Arielu Helwaniju nakon pobjede u New Yorku na UFC 205 na kojem je vidjela Conorovu povijesnu pobjedu.

“Smirena sam, uživam u pobjedi, imam stvari koje moram obaviti, uživam s obitelji, a onda ću razgovarati s UFC-om i vidjeti što se može napraviti”, dodala je.

Iz UFC-a do sada nije bilo najave o osnivanju novih ženskih divizija, iako je interes fanova za nastupima borkinja sve veći. Joanna, osim te želje, ima još jednu, a to je nastup na eventu u Poljskoj sljedeće godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI