Joanna Jedrzejczyk, uz tek manje probleme, uvjerljivo obranila titulu prvakinje

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.11.2016 06:14h Autor:

Jedrzejczyk vs. Kowalkiewicz

Joanna Jedrzejczyk uvjerljivo je savladala Karolinu Kowalkiewicz te došla do četvrte obrane naslova prvakinje UFC-ove slamka kategorije. Probleme je imala tek u jednom dijelu četvrte runde, no uspjela je izdržati i bez ikakve dvojbe slaviti.

Ipak se na kraju dokazalo kako su bili u pravu svi oni koji su tvrdili da Joanna Jedrzejczyk samo treba obraniti rušenja i klinč te da će savladati Karolinu Kowalkiewicz. Na kraju je i u klinču imala prednost, a u problemima se našla tek zbog jednog trenutka nepažnje.

Već od samog početka je Joanna uhvatila tempo i distancu te kontrolirala borbu. Posebno dobro su izgledali njeni low kickovi, kojima je doslovno smirivala protivnicu i na taj način sprječavala situaciju u kojoj bi ova napala i pokušavala napraviti nešto više. Tako su izgledale prve tri runde koje je Joanna nevjerojatno uvjerljivo dobila, iako joj je protivnica bila uporna i nije niti jedne sekunde pokazivala mogućnost odustajanja ili gubitka koncentracije.

Takav pristup se Karolini mogao isplatiti u četvrtoj rundi. Dočekala je svoju priliku pri manjoj distanci i pogodila prvakinju desnim krošeom u nos. Joanna je u tim trenucima bila uzdrmana i počela se povlačiti, a Kowalkiewicz kreće naprijed. Nažalost po nju, možda je bila preagresivna u tim napadima, čime je dozvolila Joanni da joj uhvati glavu te se koljenima iz klinča vrati u borbu. Karolini je ta runda pripala, no za pobjedu joj je trebao prekid u petoj.

Do njega nije došla, jer je Joanna, unatoč teško oštećenom nosu i oteklini ispod desnog oka, uspjela vratiti borbu u mirne vode kakve njoj odgovaraju. Karolina je napala, no rad nogu prvakinje je bio ono što je obranilo sve te još donijelo pogotke iz kontre, koji su i tu rundu donijeli prvakinji. Sva tri suca na kraju su presudila četiri runde za Jedrzejczyk, koja i dalje ostaje najopasnija i najbolja žena svijeta slamka kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI