Joanna Jedrzejczyk nositi će olimpijsku baklju

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.12.2017 22:09h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Bivša UFC-ova prvakinja slamka kategorije, Joanna Jedrzejczyk, biti će među 2018 sportaša koji će dobiti čast ove godine nositi olimpijsku baklju, prije nego će ona 9. veljače svoj plamen predati na stadionu u PyeongChangu.

Joanna je odabrana kao predstavnica Poljske, ali i predstavnica MMA-a, koji tako po treći puta za redom ima nositelja olimpijske baklje. 2014. je istu ponio Fedor Emelianenko, prije igara u ruskom Sočiju, dok je prije dvije godine čast ponijeti baklju kroz Brazil imao Minotaouro Nogueiru. Jedrzejczyk će otputovati u Koreju, gdje će ponijeti svojih 200 metara, no još se ne zna kojeg dana.

Baklja će ukupno prevaliti preko 400 kilometara, kroz ruke raznih uspješnih sportaša, ali i sportaša “sanjara” (u pitanju su dvije kategorije po kojima se nosači biraju). Nešto o časti koja joj je pružena, rekla je ona sama:

“Velika je čast što je međunarodni olimpijski komitet odabrao baš mene, kao predstavnicu našeg sporta, da ponesem olimpijsku baklju. MMA je još uvijek daleko od toga da postane olimpijski sport, tako da je velika čast odraditi tako nešto. Jako sam sretna zbog toga.”

Joanna je već ranije izjavila kako ima raznih planova te da se u kavez neće vračati do sredine proljeća. U međuvremenu bi UFC trebao organizirati jednu borbu za prvakinju, a Joanna bi odmah u prvoj borbi nakon povratka trebala dobiti priliku vratiti titulu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI