Joanna Jedrzejczyk: Kreće dokazivanje da nisam prvakinja samo na papiru

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2015 17:19h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Tri mjeseca nakon što je postala UFC prvakinja, Joanna Jedrzejczyk ispred sebe ima prvu obranu titule. Svjesna je kako njen pravi borilački put zapravo sad tek počinje te da je svaka borba novo dokazivanje i potvrđivanje da je ona UFC prvakinja s razlogom.

"U oktogonu ne postoji mjesto za isprike. Ja sam sama sebi rekla doći ću do vrha i sedam mjeseci nakon toga bila sam UFC prvakinja. Sva krv, znoj i suze su se isplatili jer sam bila potpuno fokusirana na to. Sad na tome moram graditi dalje, odnosno dokazivati sama sebi i svima ostalima zašto sam prvakinja. To je put prvaka i način na koji on živi", opisala je ukratko Joanna Jedrzejczyk što joj znači njena titula te kako je došla do nje.

Ipak, prije MMA karijere, u kojoj je odradila devet borbi te u svima slavila, ona je bila jedno od najuspješnijih Europljanki u borilačkim sportovima općenito. Nakon što se iskazala u nekoliko različitih disciplina, želja za natjecanjem dovela ju je u ovaj sport.

"Bila sam šest puta europska ili svjetska Muay Thai prvakinja. Ukupno sam odradio preko sto muay thai, kickboks i boks mečeva. Uvijek sam se željela boriti protiv najboljih na svijetu. Zbog toga sam se počela baviti MMA-om i doša u UFC. Tako sam pobjedom nad Carlom ispunila svoj cilj i napravila nešto posebno, za sebe, svoje fanove, ali i poljski narod. No, sad moram raditi još teže nego što sam radila do sad", svjesna je toga da je meta na njenim leđima.

Jessica Penne je jako dobra prijateljica Carle Esparze, koju je Joanna detronizirala. Tako jako dobra u parteru, no i opasnija od Esparze u stand up borbi. Bit će izuzetno motivirana za preuzimanje ovog pojasa.

"Drago mi je što titulu branim u Europi, odnosno u Njemačkoj, a također mi je drago što se borim protiv Jessice Penne, koja je vrlo opasna djevojka. No, moje je da pokažem da nisam prvakinja na papiru, nego prava prvakinja u svakom pogledu", iznijela je na kraju prvakinja svoje planove. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI