Joanna Jedrzejczyk: Borbu nisam shvatila osobno, Rose je bila bolja i sretna sam zbog nje

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2017 14:58h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Podosta ponizno i u pravoj maniri je Joanna Jedrzejczyk reagirala na neočekivani gubitak pojasa prvakinje. Izjavila je da, unatoč svemu izrečenom prije borbe, borbu nije shvatila osobno.

Joanna je imala ambiciju nadmašiti rekord Ronde Rousey u broju obrana titulu, no nije u tome uspjela. Rose Namajunas bila je njena verzija Holly Holm te ju je savladala u jednako impresivnoj maniri kao što je ova detronizirala Rondu Rousey.

“Moram ostaviti glavu uzdignutu. Nisam više prvakinja, pa je sada misija vratiti se bolje nego što sam bila. Ovo radim pola mog života i ovo moram prihvatiti kao prvakinja, kao bivša prvakinja”, bili su prvi dojmovi Joanne, koja je cijelu situaciju prihvatili u pravoj maniri, puno ljepše i kulturnije nego što se ponašala prije same borbe.

Upravo zbog svih tih izjava, dojam medija je bio kako je s previše emocija ušla u ovu borbu, tj. da je stvorila neki osobni antagonizam prema Rose Namajunas. Ona je to opovrgnula, čime je potvrdila kako je njeno ponašanje bilo s ciljem psihičkog efekta na protivnicu.

“Nikada ne uzimam borbe osobne, nemojte me uspoređivati s Rondom Rousey. Ovo je bio jako dobar kamp, dugo sam bila u American Top Teamu i sve je išlo sjajno. Čestitam Rose, bila je bolja i sretna sam zbog nje. Stvari koje su se dogodile prije borbe nema ništa sa samom borbom. Borba je bila dobra, njen udarac bio je još bolji, potpuno me odsjekla i nisam zapravo znala što se dogodilo. No, to je rizik u ovom sportu.”

Kao prvakinja koja je pet puta obranila titulu te joj je ovo prvi poraz, postavlja se pitanje hoće li promocija odmah organizirati revanš. Poljakinja je samo prokomentirala svoje mišljenje zaslužuje li to, no nije htjela reći misli li da će do toga doći.

“Mislim da sam UFC-u bila dobra prvakinja i vjerujem kako zaslužujem revanš, no ne znam hoću li ga odmah dobiti. Svakako želim svoj pojas nazad i to će od sada biti moja glavna misija.”

Joanna je još potvrdila kako je razmišljala o odlasku u muha kategoriju, no nakon ovog se to promijenilo. Sada ima novu misiju i potvrdila je kako će njena iduća borba biti sigurno u ovoj istoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI