Joanna iznenađena odlukom: “Kada su čitali ocjene sudaca mislila sam da ću ja pobijediti!

UFC 08.04.2018 11:55h Autor:

Rose Namajunas i Joanna Jedrzejczyk UFC 223

Joanna Jedrzejczyk nije uspjela vratiti pojas slamka kategorije te je na UFC-u 223 u Brooklynu po drugi put doživjela poraz u borbi s prvakinjom Rose Namajunas.

Za razliku od prve borbe na UFC-u 217 u kojoj je “Thug Rose” slavila tehničkim nokautom u prvoj rundi, Poljakinja je ovaj put odradila svih pet rundi i nakon borbe je bila uvjerena da će ocjene sudaca (49-46, 49-46, 49-46) ići u njenu korist.

“Kad je Bruce Buffer čitao sudačke kartice očekivala sam da ću ja slaviti odlukom. Kad sam čula razliku u udarcima, pomislila sam, ‘U redu, pobijedili smo s lakoćom.’ Stoga, bila sam jako iznenađena. Ali brojke ne lažu. 142 naspram 84. I ja sam pogodila sa 132 udarca, a Rose 83.”

Iako nje imala laganu borbu ispred sebe Jedrzejczyk smatra da je bila aktivnija, svježija i da je učinila dovoljno za pobjedu.

“Mislili smo da je druga runda bila dosta izjednačena. Ali ja sam više udarala nogama i osjećala sam se sjajno. Vidjeli ste da se ona umorila nakon treće runde. Ja sam se mogla boriti još deset rundi. Nakon svakog prekida sam bila na nogama i spremna za akciju. Da sam znala da će ovako ocjenjivati borbu… Nisam ostavila odluku u rukama sudaca, ali svejedno mislim da sam mogla napraviti više. Ali mislila sam da dobivam borbu. Mislila sam da ću pobijediti.”

Prije prvog meča s Namajunas,  Jedrzejczyk je kao neporažena prvakinja titulu obranila čak pet puta. Iako sada ima dva poraza u nizu, Jedrzejczyk tvrdi da joj je ovaj poraz sjeo lakše od onog u studenom prošle godine kada je izgubila pojas.

“Zapravo, sada mi je bilo lakše. Imala sam toliko uspjeha u svojoj karijeri i ponosna sam na sebe. To je to. Ja na poraz gledam sasvim drugačije. I kao što sam rekla, u prvoj borbi s Rose skidanje kila je značajno utjecalo na moju izvedbu. 14 sati sam umirala skidajući kile. Umirala. Stoga, možete zamisliti u kakvom mi je stanju tijelo bilo u prvoj borbi. Ali ovaj puta sam dala sve od sebe”

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI