Joanna će otići u muha kategoriju, ali nakon što sruši rekord Ronde Rousey

UFC 25.09.2017 19:18h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Joanna Jedrzejczyk iznijela je svoje planove o nastavku karijere, prije svega o prelasku u muha kategoriju. Kaže da joj je to plan, no ne prije nego što sruši rekord Ronde Rousey po broju obrana naslova UFC prvakinje.

Poljakinja je dogovorila borbu protiv Rose Namajunas na UFC 217 eventu, a ukoliko tamo dođe do pobjede, izjednačiti će broj obrana titule Ronde Rousey, koja je to uspjela šest puta, prije nego ju je zaustavila Holly Holm. Jedrzejczyk izgleda jednako impresivno kao i nekada najveća svjetska MMA zvijezda, no cilja na jedan uspjeh koji Rousey nije dostigla, sedmu obranu titule UFC prvakinje. Iz tog razloga još ne razmišlja o muha kategoriji, kojoj prirodno zapravo i pripada.

“Osjećam se sjajno, osjećam se zdravo. Vrlo lako uspijevam zadovoljiti težinu za slamka kategoriju, no tko zna. Ove godine se želim fokusirati na moju obranu titule i izjednačavanje rekorda Ronde Rousey, a onda bih u ožujku još jednu obranu, kojom bih ju pretekla i postavila novi rekord. Nakon toga će sve opcije biti otvorene, no do tada nastavljam nastupati u ovoj kategoriji”, prokomentirala je Poljakinja, čiji je trenutni MMA skor perfektnih 12-0.

Do tada ima jedan vrlo jednostavan plan, koji bi samo prenijela i u svoju novu kategoriju:

“Želim samo nastaviti dokazivati ljudima kako sam jednostavno najbolja i kako sam prvakinja s razlogom. Ovo će biti moja šesta obrana titule. Pravi cilj je počistiti diviziju, a to je ono što ću napraviti. Nakon toga bih mogla otići u višu diviziju. Sve je stvar trenutka i prave odluke.”

U muha kategoriji bi je mogla čekati velika konkurentica iz muay thai dana, Valentina Ševčenko. Tamo su obje nastupale u muha kategorije te su se susrele tri puta i svaki puta je Joanna morala priznati poraz. Nema sumnje kako bi bila motivirana u MMA kavezu dokazati da stvari stoje drugačije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI