Jimmie Rivera odbio zamjenskog protivnika: Ne želim ispasti zlostavljač i ozlijediti momka

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2017 11:20h Autor:

Jimmie Rivera

Iako je UFC objavio kako je zamjenski protivnik Jimmieu Riveri pronađen, on ipak neće nastupiti na Fight Nightu u Phoenixu iduće nedjelje, budući da je odbio borbu protiv Marlona Vere.

Rivera (20-1, 4-0 u UFC-u) se trebao boriti protiv Bryana Carawaya, koji se ozlijedio, a za borbu se odmah ponudio John Dodson. Ipak, UFC Dodsona nije htio baciti u vatru bez punog kampa te su angažirali Ekvadorca Marlona Veru. No, iako je najavljena, do te borbe neće doći jer ju je odbio Rivera.

“Ispričavam se mojim fanovi, ali moram otkazati borbu u nedjelju. Nakon što je Caraway u ponedjeljak otkazao, oni mi danima nisu pronašli protivnika i onda smo moj trener i ja razgovarali i rekli da ne želimo borbu koja neće biti fer prema protivniku. Ne želimo ispasti zlostavljači nakon što razbijemo nekog borca koji nije iz vrha, ja sam ovdje došao boriti se protiv najboljih. Odmah sam rekao kako ću prihvatiti samo dostojnu zamjenu, nekoga tko će pozitivno djelovati na moju karijeru. Učim djecu da ne budu zlostavljači i onda bih ja ispao takav da se borim protiv nespremnog Vere. Osim toga, on ima malu kći kojoj pokušava zaraditi za operaciju. Imam srce, ne želim mu napraviti neku štetu koja bi mu to onemogućila”, rekao je Rivera.

Iako ovo zvuči malo podcjenjivački prema Veri, ovo nije daleko od istine. Rivera je i uz puni kamp uvjerljivo savladavao i puno kvalitetnije borce od Ekvadorca, koji je u UFC-u na dvije pobjede i dva poraza. Rivera je izjavio kako će čekati da se Caraway oporavi ili će zatraži od UFC-a drugog protivnika iz vrha za borbu u što ranijem terminu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI