Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jessica Penne pala na doping testu! Uhvatili je novom metodom biološke putovnice | Fight Site

Jessica Penne pala na doping testu! Uhvatili je novom metodom biološke putovnice

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2017 11:00h Autor:

Jessica Penne

UFC-ova “contenderica” u slamka kategoriji Jessica Penne je pala na doping testu. Sama informacija ne bi bila ništa posebno iznenađujuća znajući kakvi su trendovi posljednih godina u elitnoj promociji da se ne radi o prvom padu na doping testu najnovijim načinom testiranja upotrebljavanjem “biološke putovnice sportaša” (ABP).

O čemu se točno radi? USADA je, naime, nedavno uvela dodatne mjere testiranja UFC boraca koje se zasnivaju na izradi biološke putovnice sportaša koja sadrži nivoe određenih mjerljivih pokazatelja u tijelu sportaša. Iako samo testiranje možda na prvi mah neće pokazati da je sportaš u prekršaju jer su njegovi nivoi unutar dozvoljenih, činjenica da drastično odstupaju od onih zapisanih u biološkoj putovnici sportaša, su dovoljni da USADA napravi dodatna testiranja i pokuša dokazati posrednim putem da je borac varao. Upravo to se dogodilo u slučaju Jessice Penne.

Ona je, naime, testirana izvan natjecanja i to 20. ožujka 2017. godine. Test je najprije pokazao negativan rezultat, no uspoređujući rezultate s nivoima koji se nalaze u biološkoj putovnici Penne, zaključeno je da postoje značajna odstupanja od uobičajenih rezultata. Dodatnim testiranjima je utvrđeno da je Penne u svom organizmu ipak imala nedopuštena sredstva.

Neovisno o svemu, Penne se borila na UFC Fight Night priredbi 22. travnja u Nashvilleu. S obzirom na neuobičajene okolnosti samog testiranja, odnosno činjenicu da se radi o novoj praksi, valja i samoj borkinji dati priliku da dokaže svoju nevinost prije nego što je se optuži za varanje…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI