Jessica Eye ugovorila svoju iduću UFC borbu

UFC 16.11.2017 19:17h Autor:

Jessica Eye

UFC-ova iskusna borkinja i timska kolegica Stipe Miočića, Jessica Eye, saznala je gdje, kada i protiv koga bi trebala odraditi svoju prvu borbu u muha kategoriji i borbu koja bi joj trebala značiti sudbinu nastavka karijere u UFC-u.

31-godišnja Jessica Eye (11-6, 1-5 u UFC-u) je članica promocije od samog uvođenja ženskih kategorije, a dosadašnja karijera joj je podosta turbulentna. Iako ima tek jednu pobjedu u promociji, smatra se među elitne borkinje. Naime, plod ovih rezultata je jednim dijelom nedostatak sreće u kombinaciji s podosta konfuznim sudačkim odlukama.

Prva UFC pobjeda joj je oduzeta zbog pada na testu na marihuanu, nakon toga gubi borbu od Alexis Davis izuzetno kontroverznom sudačkom odlukom, da bi nakon toga savladala Leslie Smith u već legendarnoj borbi, gdje je svojoj protivnici doslovno odvojila uho od glave. Ipak, nakon toga kreće negativna serija. Porazi sudačkim odlukama od Mieshe Tate i Julianne Pene bili su uvjerljivi, no onaj od Sare McMann je bio vrlo neizvjestan. Borba protiv Bethe Correie trebala joj je biti za ostanak u UFC-u, no suci su podijeljenom odlukom presudili u korist Brazilke, što su fanovi nazvali sramotom. Čini se da su se u UFC-u s time složili te Jessica Eye nije dobila otkaz.

Svoj ostanak u UFC-u tražiti će 16 mjeseci nakon borbe protiv Correie i to kao članica muha kategorije, kategorije u kojoj je nastupala prije dolaska u UFC te u njoj ima deset pobjeda i samo jedan poraz. Već je imala ugovor debi u kategoriji, kada se na UFC 216 trebala boriti protiv Paige VanZant, no zbog ozljede VanZant se ta borba nije održala. Tako će Eye morati čekati do 14. siječnja iduće godine i Fight Nighta u St. Lousiu. Tamo će je čekati Kalindra Faria.

Kalindra Faria (18-6, 0-1) je zapravo uzela mjesto Eye na UFC 216, čime je postala sudionice prve službene borbe ženske muha kategorije u povijesti UFC-a. Tamo je doživjela poraz od Mare Romelo Borelle, prekidom u prvoj rundi. U pitanju je iskusna borkinja koja već osam godina nastupa po cijelom svijetu. I njoj bi ovo također trebala biti borba koja će joj značiti ostanak u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI