Jessica Eye napada titulu Valentine Shevchenko!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.03.2019 10:20h Autor:

Valentina Shevchenko i Jessica Eye

Nova borba za UFC titulu u završnoj je fazi pregovora. U pitanju je ona za titulu prvakinje muha kategorije, koju će po prvi put braniti Valentina Shevchenko. Njena protivnica biti će Jessica Eye.

Ove dvije djevojke trebale bi svoje mjesto naći na UFC 238, priredbi planiranoj za 9. lipnja. Isti će se održati u Chicagu i sve vodi tome da će na svom programu imati dvije borbe za titulu. Ova bi trebala ponijeti mjesto sunaslovne, dok se oko glavne još uvijek špekulira. Spominje se Jon Jones protiv Thiaga Santosa, ali također borbe za bantam, velter i teškašku titulu. Nešto od toga bi gotovo sigurno trebalo predvoditi ovaj program.

No, okrenimo se onome za što imamo informaciju da će se sigurno održati. A kad tako nešto objavi Brett Okamoto s ESPN-a, onda možemo biti sigurnu da je u pitanju relativno gotova stvar. Bit će to prva obrana titule za Valentinu Shevchenko, koja je istu osvojila pobjedom nad Joannom Jedrzejczyk u prosincu na UFC 231. Dugo je Kirgistanka čekala priliku, a onda ju je u potpunosti iskoristila. Šest mjeseci i jedan dan kasnije slijedi joj prva obrana.

Od početka je sve vodilo tome kako bi joj protivnica trebala biti Jessica Eye, timska kolegica Stipe Miočića. Njoj je samo uvođenje muha kategorije spasilo karijeru, a sad će imati priliku u istoj postati prvakinja. Naime, u podosta turbulentnoj karijeri u bantam kategoriji, koju su obilježile čudne sudačke odluke, Eye je bila na samo jednoj pobjedi u šest borbi. Očekivalo se kako će dobiti otkaz, no dobila je priliku u svojoj prirodnoj kategoriji. Tamo je napokon upisala pobjedu, no nastup protiv Kalindre Farie nije bio dobar. Do nje je došla nategnutom podijeljenom odlukom. Ipak, iduće dvije borbe savladala je Jessicu-Rose Clark i Katlyn Chookagian, čime je postala prva borkinja s tri pobjede u ovoj diviziji te je glasno zatražila napad na titulu. UFC joj je to odlučio ostvariti.

Shevchenko će u ovoj borbi svakako biti veliki favorit, no to tako trenutno izgleda kada se pokraj nje stavi bilo koje ime s rostera ove mlade kategorije. Eye će svoju priliku tražiti kroz boks, koji je zapravo najjači segment Strong Style gyma iz kojeg dolazi. U pripremi će joj sigurno pomoći i njen veliki prijatelj Stipe Miočić. Još kad bismo njega mogli vidjeti da nastupi…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI